Poslední protivník byl nejsilnější, shodli se trenér i hráči
Klub

Poslední protivník byl nejsilnější, shodli se trenér i hráči

Redakce

Náročný a kvalitní závěrečný duel aktuální zimní přípravy byl tím správným herním testem mladoboleslavských fotbalistů před zahájením ostré mistrovské sezóny. Konfrontací s druhým nejlepším bulharským týmem Ludogorets Razgrad završili turecké soustředění, ze kterého se letecky do Česka vrací v nedělním odpoledni 4. února 2024. A nejbližší sobotu cestují k prvnímu duelu o ligové body do Plzně.

„Rozhodně jsme v posledním utkání soustředění potkali soupeře s nejvyšší individuální kvalitou a zákonitě nám ukázalo naše přednosti i nedostatky. Remíza je zasloužená, utkání mělo vysokou intenzitu a velkou kvalitu. Vstoupili jsme do něho nikoliv moc kvalitně, což bylo ovšem dané kvalitou protivníka. Postupem času jsme byli odvážnější v napadání a jistější v držení míče, od inkasovaného gólu už šel náš výkon nahoru. Jsem rád za kluky, že zápas zvládli a zakončili soustředění neprohrou. Že jsme na soustředění neprohráli, je dobré pro sebevědomí a chuť do další práce," prohlásil bezprostředně po remíze s bulharským Ludogoretsem trenér David Holoubek. Trenérova slova potvrdili i hráči.
„Narazili jsme stoprocentně na nejsilnějšího soupeře v letošní zimní přípravě, dost nás utkání prověřilo, hlavně v prvním poločase, kdy jsme v úvodní čtvrthodině kvalitu a tempo utkání nezachytili. Potom jsme zvýšili aktivitu a důraz, z čehož jsme vytěžili vyrovnávací gól a měli několik dalších zajímavých situací k otočení zápasu. Utkání nám opravdu posloužilo jako generálka na ligu," mínil Daniel Mareček.
„Kvalitní utkání s kvalitním soupeřem bylo perfektní na závěr herní přípravy. Do utkání jsme sice vstoupili špatně a dostali gól, ale dobře jsme zareagovali a s dalším průběhem se popasovali dobře. Vyrovnali jsme a několik příležitosti nevyužili. Věřím, že jsme si jejich proměňování schovali na ligu. Trenér nás i v tréninku nabádá k intenzivnímu napadání protihráčů a dnes se nám to vyplatilo před vyrovnávacím gólem," řekl Tomáš Ladra, střelec jediného boleslavského gólu do bulharské branky.
Vedení klubu i fanoušci doufají, že z Turecka do Česka se mužstvo FK Mladá Boleslav vrací dobře připravené pro náročnou druhou polovinu FORTUNA:LIGY. „Soustředění splnilo účel, proč jsme sem jeli, hlavně kvalitní tréninkové hřiště s přírodní trávou a teplo. Myslím si, že jsme opravdu kvalitně potrénovali a jsme připravení na ligová utkání, při kterých doufám, že bude počasí v Česku fotbalu přát," doplnil Daniel Mareček. „Soustředění v Turecku bylo super a na návrat z tepla do chladnějšího Česka se určitě nebudeme vymlouvat," prohlásil Tomáš Ladra. „Že jsme v celé zimní přípravě neprohráli, nepřeceňuji. Schopnosti a síla týmu se ukáže až v ostrých zápasech, v nichž se bude hrát o body a o umístění v ligové tabulce," naznačuje David Holoubek, který právě v těchto dnech završil první měsíc svého působení v FK Mladá Boleslav, že se po přípravě bez prohry nevznáší v oblacích a naopak stojí pevně na zemi.

Fanshop banner Fanshop banner