Osmnáctiletí na krátkém zimní soustředění na jihu Moravy
Klub

Osmnáctiletí na krátkém zimní soustředění na jihu Moravy

Redakce

Ve čtvrtek 1. února 2024 v ranních hodinách odcestovali dorostenci týmu FK Mladá Boleslav U18 na třídenní zimní soustředění s tréninkem v Uherském Hradišti a přípravnými zápasy v Jihlavě a Brně.

Z Mladé Boleslavi fotbalová výprava osmnáctiletých dorostenců odjela v prvním čtvrtečním ránu. Cestou do jihomoravského cíle se zastavili v Jihlavě, kde v přípravném duelu těsně prohráli s družstvem FC Vysočina Jihlava U18. Odtud pokračovali do Uherského Hradiště, kde se ubytovali a v pátek absolvovali tréninkovou jednotku na umělé trávě v Kunovicích. Odpoledne vyrazili na společný výlet na Velehrad k prohlídce zdejší baziliky Nanebevzetí Panny Marie a svatého Cyrila a Metoděje. V sobotu po snídani odcestovali na druhé přípravné utkání do Brna, kde také těsně prohráli. Bezprostředně po druhém přípravném utkání odjeli zpět do Mladé Boleslavi, kde krátké herní soustředění skončilo.
Obě přípravná utkání moravského tripu boleslavští dorostenci prohráli shodně 1:2. „I přes dvě porážky o jednu branku máme z našeho krátkého soustředění dobrý pocit. Pouze jedenáct hráčů a jeden brankář absolvovalo během tří dnů dvě utkání. Další dva hráči týmu pomáhali alespoň v závěru utkání s mírným sebezapřením díky zdravotním problémům. Všichni hráči si zaslouží pochvalu za odvedenou práci na hřišti a koncentraci během celého soustředění," mínil trenér družstva FK Mladá Boleslav U18 Martin Mrvík. ,,Užili jsme si příjemné společné chvilky v týmu, kde vládla po celou dobu dobrá atmosféra. Absolvovali jsme dvě přípravné utkání s kvalitními soupeři, kde se nám ukázalo plno pozitiv i negativ, na kterých musíme v dalším průběhu zimní přípravy pracovat. Na hotelu probíhaly pohovory a video porady. Zábavný dovednostní trénink kluky bavil a stejně tak jsem měl dobrý pocit s výletu na Velehrad," dodal Martin Mrvík celkové shrnutí sportovního i společenského programu krátké výpravy družstva FK Mladá Boleslav U18.

Fanshop banner Fanshop banner