Boleslav uzavřela zimní přípravu remízou
Klub

Boleslav uzavřela zimní přípravu remízou

Redakce

Momentálně druhý tým nejvyšší bulharské ligy byl pro Mladou Boleslav třetím soupeřem herního soustředění v Turecku, celkově šestým v aktuální zimní přípravě a zároveň generálním testem před startem jarní FORTUNA:LIGY. Hrálo se na přírodní trávě Cornelia Sports Centra v tureckém letovisku Belek. Jak Boleslavští zimní přípravu začali, tak ji také remízově skončili.

První poločas kvalitního fotbalu s mírnou boleslavskou převahou skončil nerozhodně. Boleslavští se pokoušeli dlouhými nákopy za soupeřovu obranu dostat do šance, zkoušeli to i hráči bulharského klubu a byli před uzavřením úvodní čtvrthodinky úspěšnější.
Ve 14. minutě po pasu za boleslavskou defenzivní linii si Sundberg zpracoval míč, přihrál ho Tekpeteyovi a zkušený ghanský forvard s pověstí nejlepšího střelce Ludogortse Razgrad se trefil podle Trmala k tyči - 0:1.
Boleslavští kontrovali o dvě minuty později Ladrovým trestňákem nařízeným za podražení Pulkraba, ale nizozemský brankář v bulharských službách Padt zasáhl jistě. V 19. minutě po Kostkově autovém vhazování na Marečka a jeho okamžitém přiklepnutí Karafiát pálil těsně nad ludogoretskou branku. Ve 28. minutě po Ladrově centru Pulkrab hlavičkoval vedle pravé tyče.
Ve 32. minutě Stefanovu rozehrávku vystihnul Ladra a s přehledem podle gólmana svojí první trefou v letošní zimní přípravě srovnal skóre na 1:1.
Ve 33. minutě Kušej získal míč ještě na boleslavské polovině hřiště a přesnou přihrávkou našel Marečka, kterému na hranici ludogoretské šestnáctky ve střelbě zabránil hodně nešetrně Verdon, což rozhodčí překvapivě ponechal bez trestu, tím mohla být možná i penalta, přinejmenším však trestný kop ze slibné pozice šestnácti metrů od soupeřovy branky.

Druhý poločas s opticky herně vyrovnaným průběhem nerozhodné skóre nezměnil, i když blíže k vítězné trefě byli Boleslavští. V 52. minutě Ladra po faulu na sebe rozehrál trestný kop nacvičeným signálem do protivníkova vápna a Pulkrab ze skrumáže vystřelil těsně vedle. V 59. minutě po dobré kombinační spolupráci Kostky s Pulkrabem zakončení Marečka gólman Sluga chytil. V 60. minutě soupeřovu šanci hlavou Trmal zmařil.
V 67. minutě slibnou boleslavskou kombinace s finálním Marečkovým sprintem do šance zastavili rozhodčí vymyšleným ofsajdem. V 70. minutě ludogoretský kombinační útok zakončil Tekpetey do připravených Trmalových rukavic. V 73. minutě Vaníček nezištně přihrál Jawovi, kterého v pokutovém území podrazil gólman Sluga, ale sudí místo nařízení jasné penalty potrestal boleslavského útočníka kartou za domnělé simulování.
V 70. minutě čerstvý Buryán povedeně odcentroval z pravé strany a Vaníček bez přípravy nastřelil břevno bulharské branky, následnou Jawovu dorážku hlavou brankář Sluga vyrazil a jeden s jeho spoluhráčů míč odkopl mimo vápno. V 84. minutě Tisserovu slabou ránu do středu boleslavské branky Trmal snadno chytil. Na výsledkové tabuli zůstal remízový stav z prvního poločasu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Trmal - Kostka, Král, Suchý, Suchomel - Kubista (80. Žitný), Karafiát (75. Buryán) - Ladra (75. Sakala), Mareček (75. Mašek), Kušej (61. Vaníček) - Pulkrab (61. Jawo).

PFC Ludogorets Razgrad: Padt (46. Sluga) - Duah (46. Rwan Seco), 14 Gropper, Nedelev (46. Tissera), 30 Pedro Naressi (74. Almeida), 7 Rick (82. Delev), 17 Son, 26 Sonko Sundberg, 23 Stefanov, 37 Tekpetey (81. Caio Vidal), 24 Verdon.

Góly: 32. Ladra - 14. Tekpetey

ŽK: Karafiát, Mareček, Vaníček, Jawo

Fanshop banner Fanshop banner