Zasloužené vítězství po lepším druhém poločase
Klub

Zasloužené vítězství po lepším druhém poločase

Redakce

Boleslavští osmnáctiletí dorostenci přemohli vrstevníky z pražské Julisky především zásluhou zlepšené ofenzivní činnosti po přestávce.

První poločas začali lépe dorostenci pražské Dukly. Už ve 2. minutě střelou ze střední vzdálenosti orazítkovali břevno boleslavské branky. O dvacet minut později další střela mířila nad branku. Ve 33. minutě nedůrazný stoper Keller umožnil soupeři sólo proti boleslavské brance, ale její strážce Křáp šanci zneškodnil a výrazně boleslavský tým podržel. O dvě minuty později úspěšně zasáhl proti nepříjemné střele ze střední vzdálenosti.

V předposlední poločasové minutě po vyhraném souboji Nguyena se dostal k míči Stanislav Bejda a střelou ze střední vzdálenosti vymetl šibenici soupeřovy branky - 1:0.
Druhý poločas podobně jako první začal šancí Dukly. Ve 47. minutě při pražském průniku do boleslavského pokutového území se nechal snadno obehrát stoper Otta a soupeřovu brankovou příležitost zlikvidoval až brankář Studničný. V 52. minutě střela útočníka Dukly ze střední vzdálenosti již podruhé v tomto utkání orazítkovala břevno boleslavské branky. V 56. minutě po krásné kombinaci středem hřiště s finální nahrávkou Vostřela zazmatkoval v gólové šanci Kaiser a jeho zakončení bylo nedůrazné a nepřesné. V 60. minutě po individuálním průniku přes několik protihráčů Vokoun připravil brankovou příležitost pro Horáka, jehož zakončení pražská obrana zablokovala. V 67. minutě Kellerův trestný kop propadl v pokutovém území k nohám Stanislava Bejdy, ale ten nastřelil pouze brankáře.
V 68. minutě individuální průnik na pravé straně završil Vokoun centrem před soupeřovu branku a Matějovský ranou bez přípravy prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:0.
V 85. minutě po centru z levé strany Klieštík nepřesným zakončením ve velké šanci neuspěl. V 86. minutě Stanislav Bejda připravil hezkou přihrávkou další šanci pro Klieštíka, ale ten se ani na druhý pokus v zakončení neprosadil.
V 87. minutě Matějovského centr z levé strany Hurych u přední tyče placírkou usměrnil do šibenice - 3:0.
V 90. minutě ve finále akce z pravé strany Nguyen našel v pokutovém území Hurycha, který sám před brankou místo zakončení zbytečně a navíc nepřesně hledal spoluhráče a tak z velké šance nakonec nic nebylo.
„První poločas byl soupeř herně lepším týmem. Náš tým poctivě bránil a soupeře nepouštěl do velkých příležitostí. Směrem dopředu se nám nedařilo a útoky většinou končily ve druhé třetině hrací plochy. Druhý poločas jsme se výrazně zlepšili v útočné činnosti a soupeře postupně přehrávali a vytvářeli si brankové příležitosti. Nakonec jsme utkání dovedli do zaslouženého vítězství," znělo hodnocení mladoboleslavského trenéra Martina Mrvíka.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Křáp (46. Studničný) - Vokoun, Otta, Keller, Sofín (46. Matějovský) - Horák (75. Nguyen), Vostřel, Klieštík, Nguyen (46. Tichý) - S. Bejda, Kaiser (60. Hurych).
Branky: 44. S. Bejda, 68. Matějovský, 87. Hurych

Fanshop banner Fanshop banner