První zimní herní přípravu vyhráli
Klub

První zimní herní přípravu vyhráli

Redakce

První utkání v aktuální zimní přípravě boleslavští nejstarší dorostenci vyhráli nad vrstevníky vršovických Bohemians. Hrálo se odpoledne v třetí lednové sobotě na hřišti s umělým povrchem v areálu 9. ZŠ Mladá Boleslav.

Družstvo Bohemians sice hraje o jednu úroveň tuzemských dorosteneckých soutěží níže, ale českou ligu vede se shodným bodovým ziskem jako druzí jablonečtí konkurenti a patří ke žhavým kandidátům postupu do celostátní ligy U19.

V první polovině utkání si po úvodních vyrovnaných minutách Boleslavští vytvořili tlak, ze kterého vytěžili dvoubrankové vedení.
Ve 26. minutě po centru zleva Monyč uvnitř soupeřovy šestnáctky zpětnou přihrávkou připravil palebnou pozici Výdovi, který tvrdou střelou dal vedoucí boleslavskou branku - 1:0.
Boleslavští dorostenci si nadále udržovali mírnou převahu a své vedení těsně před přestávkou navýšili.
Ve 43. minutě Marek trestným kopem překonal vršovického gólmana Sládka - 2:0.

Ve druhé polovině dorostenci Bohemians zlepšili svoji hru a snížili stav utkání na rozdíl jediné branky.
V 66. minutě se v boleslavské šestnáctce prosadil vršovický Mikuda - 2:1.
Boleslavští dorostenci ve zbývajícím čase soupeři další ohrožení branky nedovolili a utkání dovedli do vítězného konce.

„S principy hry do obranné fáze jsme vcelku spokojení. Naproti tomu v útočné fázi víme, že chceme být silnější v mezihře. Chyběla nám větší přesnost a kvalita hlavně při překonávání soupeřova presinku. Celkově však naše první přípravné utkání splnilo účel a ukázalo nám, na čem všem je třeba pracovat," řekl po utkání mladoboleslavský trenér Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 1. poločase: Zaplatílek - Pastyřík, Husič, Pavlíček, Sofín - Naďo, Výda, Marek - Monyč, Bakrlík, Gnip.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v 2. poločase: Mečíř - Bobek, Husič (64. Švejnoha), Pavlíček (64. Naďo), Sofín - Blažek, Oláh (79. Výda), Marek - Monyč (64. Musil), Lenner, Gnip.

Sestava CU Bohemians Praha: Sládek (46. Kerbach) - Salač, Mikuda, Tomek, Hausman, Winklehofer, Ředina, Veselý, Kratochvíl, Novotný, Koval. Náhradníci: Tichý, Braný, Černý, Vokrouhlík, Bul, Heřmánek.

Branky: 26. Výda, 43. Marek - 66. Mikuda

ŽK: Blažek

Rozhodčí: Váňa - Dvořák, Štěpánek

Fanshop banner Fanshop banner