Yusuf vystřílel Bahrajnu postup do osmifinále Asijského poháru
Klub

Yusuf vystřílel Bahrajnu postup do osmifinále Asijského poháru

Redakce

V lednu 2024 dva z mladoboleslavských fotbalistů reprezentují své země, Abdulla Yusuf Helal Bahrajn na Asijském poháru a Benson Sakala Zambii na Africkém poháru národů. Oba jsou hráči FK Mladá Boleslav od léta 2023.

Třicetiletý Abdulla Yusuf Helal byl nominovaný do reprezentace Bahrajnu pro Asijský pohár. Bahrajn základní E skupinu vyhrál a důležitý postupující gól vstřelil Yusuf, který zasáhl do všech tří utkání. Při prohře s Jižní Koreou 1:3 hrál necelou půlhodinu, když v 66. minutě střídal Al Hashashe, střelce jediného bahrajnského gólu. Do dalších dvou utkání shodně vyhraných 1:0 nastoupil vždy v základní sestavě. Proti Malajsii jej v 55. minutě vystřídal Al Hashash a vítězný gól dal ve třetí přesčasové minutě Madan. Proti Jordánsku Yusuf na hřišti vytrval celých devadesát minut a ve 34. minutě dal vítězný a zároveň postupující gól po Madanově přihrávce. V osmifinále Asijského poháru Bahrajn narazí v poslední lednové středě na favorizované Japonsko.

Sedmadvacetiletý Benson Sakala byl v nominaci Zambie pro Africký pohár národů. Zambie ve čtyřčlenné základní F skupině skončila bez výhry na třetí příčce s dvěma body za dvě shodné remízy 1:1 s Demokratickou republikou Kongo i Tanzanií, když s vítězem skupiny Marokem prohrála těsně 0:1. Do další fáze play off Afrického poháru národů tak nepostoupila. Všechny tři zambijské duely strávil Benson Sakala na lavičce náhradníků, aniž by na jedinou minutu zasáhl do hry.

Fanshop banner