Čtvrtým testem před tureckým soustředěním bude Chrudim
Klub

Čtvrtým testem před tureckým soustředěním bude Chrudim

Redakce

Utkání z programu 27. ročníku zimní Tipsport ligy FK Mladá Boleslav - MFK Chrudim se hraje v sobotu 20. ledna od 10,30 hodin na hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavského městského stadionu. Vstup je zdarma.

Chrudim trénuje od úterý 9. ledna 2024 bez tří hráčů základní sestavy, kteří se vrátili do svých mateřských klubů z podzimního hostování - David Huf (FK Pardubice), David Hájek (FC Hradec Králové), Tomáš Král (FK Mladá Boleslav). V zatím jediném zimní přípravném utkání z programu Tipsport ligy překvapivě ve středu 17. ledna porazila prvoligové Teplice 2:1. Krátce po změně stran skórovali Kosek v 54. a Jurčenko v 56. minutě, Teplice snížily v 63. minutě, kdy Yasser proměnil pokutový kop.
Mladá Boleslav v aktuální zimní přípravě už hrála třikrát, postupně remizovala s Teplicemi 2:2, porazila Táborsko 2:0 a Varnsdorf 4:0.

V konkurenci šestnácti týmů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je Chrudim aktuálně sedmá, když z šestnácti podzimních mistrovských utkání za šest výher a pěr remíz při skóre 28:27 získala třiadvacet bodů. Je tři body od účasti v baráži o postup do první ligy a osm bodů od sestupové propasti.
David Huf, který se s dvanácti góly dělí o druholigový kanonýrský trůn s brněnským Jakubem Řezníčkem, však v chrudimském dresu na podzim hostoval z Hradce Králové a ten si produktivního forvarda stáhnul zatím do zimní přípravy a možná i pro jarní prvoligovou sezónu. Další chrudimské góly stříleli: 3 - Daniel Langhamer, Václav Míka, 2 - Ondřej Kesner, David Látal, Jan Záviška, 1 - Daniel Kutík, Filip Novotný, Jan Řezníček, Michal Skwarczek.

V tříletém období 2018-20 se boleslavští s chrudimskými fotbalisty střetli třikrát ve třetích kolech české pohárové soutěže MOL Cup. Jednou byli úspěšní Chrudimští a dvakrát Boleslavští. Naposledy proti sobě nastoupili před necelými čtrnácti měsíci v rámci šestadvacátého ročníku zimní Tipsport ligy:
úterý 25. září 2018 3. kolo MOL Cup: MFK Chrudim - FK Mladá Boleslav 2:0
úterý 1. října 2019 3. kolo MOL Cup: FK Mladá Boleslav - MFK Chrudim 4:2
čtvrtek 8. října 2020 3. kolo MOL Cup: MFK Chrudim - FK Mladá Boleslav 1:2
sobota 10. července 2021 přátelsky: FK Mladá Boleslav - MFK Chrudim 1:3
pátek 2. prosince 2022 zimní Tipsport liga: FK Mladá Boleslav - MFK Chrudim 1:0

Fanshop banner Fanshop banner