Nejpřesvědčivější vítězství v dosavadní přípravě
Klub

Nejpřesvědčivější vítězství v dosavadní přípravě

Redakce

V mrazivém počasí (-5°C) předváděli aktéři oboustranně běhavý fotbal. Ofenzivní úsilí však gólově korunovali jen boleslavští fotbalisté, kteří soupeřovu obranu překonali čtyřikrát, z toho třikrát po rozehraných standardních situacích.

První poločas začal boleslavskou šancí, v níž se po Matějovského kolmici ocitl Mašek, jehož zakončení brankář Pešl vytlačil nad břevno. Následný první boleslavský rohový kop zůstal bez využití. Varnsdorfští svůj první roh promarnili až v 17. minutě.
Ve 22. minutě varnsdorfská obrana zastavila pronikajícího Ladru faulem, nařízený trestný kop Matějovský poslal na hranici brankoviště, kde se hlavou prosadil Suchomel - 1:0.
Ve 26. minutě varnsdorfský Osaghae Solomon vystřelil z necelých dvaceti metrů nedůrazně a Trmal míč snadno lapil. Ve 29. minutě Ladrou rozehraný trestňák Karafiát zakončil nepovedeně. Ve 31. minutě po parádním Karafiátově pasu za obranu Mašek a po něm Buryán promarnili jasné šance. V příští minutě po spolupráci s Maškem běžel Ladra sám proti brankáři, který mu pokus o blafák vystihnul a zmařil vyražením míče do strany, odkud Kadlec křížnou ranou těsně minul varnsdorfskou branku. Ve finále dalšího boleslavského útoku Suchomelův přetažený centr Ladra vrátil před branku a Kostka ji z deseti metrů přestřelil. Ve 37. minutě po Kostkově zdařilém presinku Mašek nevyužil příležitost, v níž byl sám před brankářem Pešlem. Toho ve 39. minutě nastřelil Buryán po Maškově prostrčení tečovaném obráncem.
Ve 40. minutě druhý boleslavský roh Matějovský rozehrál do soupeřova malého vápna a Buryán hlavou zvýšil na 2:0.
I za tuplovaného vedení boleslavští pokračovali v útočné aktivitě a ve zbývající poločasové pětiminutovce Kostka zamířil z dvaceti metrů do gólmana a o chvíli později Ladra levačkou těsně minul branku u pravé tyče.

Do druhého poločasu podle zvyklostí v přípravných zápasech vyslali trenéři svá mužstva s výrazně pozměněnými sestavami. U Boleslavi bylo příjemným zjištěním, že na tempo a ofenzivní aktivitu to vliv nemělo, což se projevilo tím, že ke dvěma gólů z prvního poločasu přibyly dva další.
Už ve 48. minutě Karafiát z téměř pětadvaceti metrů nastřelil břevno protivníkovy branky. Varnsdorfští kontrovali o dvě minuty později povedenou akcí, v jejímž finále po Nikitově centru Firbacher volejem trefil dobře postaveného Šedu. Zkušený boleslavský gólman se ještě výrazněji vyznamenal v 56. minutě, kdy nejprve výtečným reflexem vyrazil Firbacherovu ránu do strany a následně zkrotil vysoký centr. V 58. minutě při Šedovi stálo štěstí, když na lajně zachytil Omonovu slabou dorážky přetaženého centru. V 63. minutě Stránský hostující ve Varnsdorfu z Boleslavi trestným kopem těsně překopnul Šedovu branku.
V 67. minutě Jawo u levé postranní lajny nedaleko rohového praporku vybojoval pro Boleslav trestný kop, který rozehrál Mareček a gólově zakončil u vzdálenější tyče Kodad - 3:0.
Kolem 70. minuty nejprve Osaghae Solomon a o chvíli později také Omon přestřelili z necelých dvaceti metrů boleslavskou branku. V 72. minutě Šeda vyběhnutím před vlastní vápno zarazil Firbacherův brejk a v 73. minutě zlikvidoval další soupeřův střelecký pokus.
V 74. minutě Jawo od pravé postranní lajny prokličkoval přes několik protihráčů až před varnsdorfskou šestnáctku, kam poslal přihrávku, kterou si sprintující John Solomon zpracoval a úspěšně prostřelil Vaňáka - 4:0.
Ve zbývající čtvrthodince si každý ze soupeřů vynutil rohový kop, ale bez přímého ohrožení brankářů. Skóre se už nezměnilo a utkání skončilo jasným boleslavským vítězstvím. Z dosavadních zimních příprav byla tato třetí pro Boleslav nejpovedenější. „Chválím tým směrem do defenzívy, nedostat gól byl jeden z cílů pro toto utkání. Před námi je ovšem spousta práce, máme se pořád co učit," poznamenal boleslavský trenér David Holoubek.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Trmal - Kadlec, Suchý, Král, Suchomel - Matějovský, Karafiát - Kostka, Ladra, Buryán - Mašek.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Kadlec (67. Suchomel), Šimek, Král, Fulnek - Mareček, Karafiát (71. Buryán) - Kodad, Mašek, John Solomon - Jawo.

Sestava FK Varnsdorf v I. poločase: Pešl - Vlk, Kouřil, Kosař, Ambler - Dufek, Osaghae Solomon, Kříž, Gembický - Podzimek, Stránský.
Sestava FK Varnsdorf v II. poločase: Vaňák - Zálešák, Penc, Kubista, Yuzvak - Omon, Polyak, Kříž, Nikita - Firbacher, Stránský.

Góly: 22. Suchomel, 39. Buryán, 67. Kodad, 74. John Solomon

Rozhodčí: Rouček - Slavíček, Novák

Diváků: 105

Fanshop banner Fanshop banner