Třetím herním testem bude středeční duel s Varnsdorfem
Klub

Třetím herním testem bude středeční duel s Varnsdorfem

Redakce

Utkání FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf se hraje ve středu 17. ledna 2024 od 10,30 hodin na umělé trávě v areálu mladoboleslavského Městského stadionu a patří do programu A skupiny 27. ročníku zimní Tipsport ligy. Vstup je zdarma.

Pro oba týmy to bude třetí utkání v tomto zimním přípravném období, v rámci Tipsport ligy pro Boleslav druhé a pro Varnsdorf první. Boleslav remizovala s Teplicemi 2:2 a přemohla Táborsko 2:0.
Varnsdorf ve středu 10. ledna porazil prvoligový Jablonec 2:0, když pět minut před pauzou Hodek proměnil penaltu a v 71. minutě skóroval Firbacher. V sobotu 13. ledna přemohl Bischofswerdaer FV 08 z popředí jižní skupiny Oberligy NOFV, což je pátá úroveň německého fotbalu, 3:1. Tentokrát se prosadil Firbacher už ve 37. minutě, soupeř vyrovnal krátce po změně stran a o varnsdorfskou výhru se postarali Samko v 73. a Hodek v 75. minutě.

V šestnáctičlenné konkurenci druhé nejvyšší tuzemské soutěže FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE je Varnsdorf čtrnáctý, to znamená těsně nad sestupovými příčkami. V šestnácti podzimních zápasech za tři výhry a sedm remíz při skóre 27:30 získal šestnáct bodů, což je pouze o jeden více než předposlední žižkovská Viktorie a poslední Prostějov.
Varnsdorfský Filip Firbacher nastřílel v podzimní sezóně sedm gólů, a to je pátý nejvyšší počet v druholigové konkurenci 155 evidovaných střelců F:NL. Více gólů nastříleli pouze vlašimský Ebrima Singhateh (8), vyškovský Idjessi Metsoko (9), chrudimský David Huf (12) a brněnský Jakub Řezníček (12). Další varnsdorfské góly v loňském podzimu stříleli: 4 - Jakub Hodek, 3 - Denny Samko, 2 - Dominik Gembický, Matěj Kubista, Pavlo Rudntytskyy, Vojtěch Stránský (host z FK MB), 1 - Ladislav Dufek, Solomon Osaghae, Roman Zálešák, vlašimský Albert Labík a vyškovský Martin Kouřil do vlastních branek.

Druholigový Varnsdorf patří k častým protivníkům mladoboleslavského mužstva. V uplynulých necelých šesti letech se při rozličných nemistrovských příležitostech Boleslav s Varnsdorfem střetly sedmkrát:
středa 27. června 2018 turnaj Benátky n.J.: FK Varnsdorf - FK Mladá Boleslav 0:3
sobota 18. ledna 2020 Tipsport liga: FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 3:1
neděle 16. srpna 2020 přátelsky: FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 3:0
středa 14. července 2021 přátelsky: FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 6:1
sobota 15. ledna 2022 Tipsport liga: FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 3:1
pátek 15. července 2022 přátelsky: FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 1:1
pátek 9. prosince 2022 zimní Tipsport liga: FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf 2:2

Fanshop banner Fanshop banner