Béčko zahájilo zimní přípravu
Klub

Béčko zahájilo zimní přípravu

Redakce

Třetiligové juniorské družstvo FK Mladá Boleslav B začalo zimní přípravu ve čtvrtek 4. ledna pod trenérem Pavlem Malurou, který na leden a únor 2024 naplánoval celkem osm nesoutěžních utkání.

„Hlavním cílem přípravy je zlepšení týmu jak v organizaci hry a obecné týmové spolupráci, tak v oblasti kondiční přípravy, kterou má od počátku roku 2024 na starosti Jan Knobloch. Tým se v tabulce B skupiny České fotbalové ligy nenachází na ideální pozici a bude na všech hráčích, aby kvalitní prací v přípravě a následně v jarní části soutěže ukázali, že si zaslouží hrát za B tým prvoligového klubu a svými výkony i výsledky se pokusili zaujmout nejen trenéra prvoligového áčka, ale případně i trenéry jiných klubů hrajících profesionální soutěže. Celou přípravu tým stráví v domácích podmínkách, není naplánováno žádné soustředění," upřesnil asistent trenéra Adrian Vizingr.
Z podzimního složení FK Mladá Boleslav B opustil tým stoper Matyáš Coňk, o něhož projevila zájem druholigová Příbram. Naopak z kosmonoského hostování se vrátili Poláček, Strnad, Šoufek, Valín a zcela novými tvářemi jsou brankář Fojtíček, obránce bosenské národnosti Husič a z boleslavského dorostu přeřazený defenzivní hráč Fiker.
Kádr FK Mladá Boleslav B tvoří brankáři Fojtíček, Valín, obránci König, Tvrdý, Poláček, Tichý, Novák, Fiker, Husič, záložníci Vostřel, Šoufek, Dohalský, útočníci Kaulfus, Gregor, Howard, Strnad, Peterka, Vlček, Hradec. Kvůli zranění zatím přípravu nezahájili brankář Kořán, hráči Rulc a Alhassan Uzair.

Plán přípravných utkání v zimě 2024
Sobota 13. ledna od 13,30 hodin (UMT MS MB): FK Mladá Boleslav B - FC Slovan Liberec B
Sobota 20. ledna od 10 hodin (UMT 9. ZŠ): FK Mladá Boleslav B - SK Benátky nad Jizerou
Středa 24. ledna od 18 hodin (UMT MS MB): FK Mladá Boleslav B - FK Přepeře
Sobota 27. ledna od 10 hodin (UMT 9. ZŠ): FK Mladá Boleslav B - FK Dukla Praha B
Neděle 4. února od 10 hodin (Praha-Podolí): FK Admira Praha - FK Mladá Boleslav B
Sobota 10. února od 12,30 hodin (Praha-Zličín): FK Loko Vltavín - FK Mladá Boleslav B
Neděle 18. února od 10 hodin (MS MB): FK Mladá Boleslav B - RMSK Cidlina Nový Bydžov
Neděle 25. února od 10 hodin (MS MB): FK Mladá Boleslav B - SK Kosmonosy
První tři třetiligová mistrovská utkání letošní jarní sezóny 2024 hrají junioři FK Mladá Boleslav B na soupeřových hřištích. V sobota 2. března od 14,30 hodin v Zápech, v sobotu 9. března od 14,30 hodin v Ústí nad Labem, v sobotu 16. března od 15 hodin v Pardubicích a teprve v sobotu 23. března od 10,15 hodin nastoupí do prvního jarního utkání o třetiligové body na domácím hřišti proti Živanicím.

Fanshop banner Fanshop banner