Druhá zimní příprava v sobotu proti Táborsku
Klub

Druhá zimní příprava v sobotu proti Táborsku

Redakce

Přátelské utkání FK Mladá Boleslav - FC Silon Táborsko, které se uskuteční v sobotu 13. ledna 2024 od 11 hodin na hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavského Městského stadionu, bude druhým herním testem boleslavských fotbalistů v aktuální zimní přípravě. Vstup je zdarma.

Táborsko je po podzimu 2023 třetí ve druhé FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, čili patří k letošním žhavým aspirantům na postup do první FORTUNA:LIGY. V šestnácti pozimních mistrovských zápasech za sedm vítězství a pět remíz při skóre 20:15 nasbíralo 26 bodů, což je shodně se čtvrtou Příbramí, která má však výrazně horší skóre (10:20). Druhá pražská Dukla má o čtyři a vedoucí Vyškov dokonce o osm bodů více.
Nejproduktivnější táborský hráč Bojan Dordič je bosenské národnosti a se šesti góly patří do desítky nejlepších druholigových kanonýrů, kterým vévodí chrudimský David Huf a brněnský Jakub Řezníček, každý z nich dal po dvanácti gólech.
Další táborští střelci za Dordičem zaostávají: 2 - Jiří Kateřiňák, Jakub Matoušek, Petr Plachý, 1 - Ondřej Bláha, Mamadou Kone, Jan Mach, Pavel Svatek, Alexander Sojka, Jakub Šašinka, Matouš Varačka, Vladimír Zeman.

V uplynulých pěti letech se boleslavští s táborskými fotbalisty střetli čtyřikrát v přípravných duelech a vždy vítězně:
pondělí 21. ledna 2019 Tipsport Cup na Maltě: FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 3:1
sobota 8. ledna 2022 Tipsport liga v MB: FK Mladá Boleslav - FC MAS Táborsko 7:0
středa 18. ledna 2023 přátelsky v MB: FK Mladá Boleslav - FC Silon Táborsko 1:0
pátek 23. června 2023 turnaj v Benátkách n. J.: FK Mladá Boleslav - FC Silon Táborsko 3:2

Fanshop banner Fanshop banner