Na úvod přípravy remíza s Teplicemi
Klub

Na úvod přípravy remíza s Teplicemi

Redakce

Úvodní utkání A skupiny 27. ročníku zimní Tipsport ligy skončilo bez vítěze. Hrálo se na umělé trávě v mladoboleslavském areálu Městského stadionu za mírného chladu a příjemného slunečného počasí. Pro oba týmy to byla první herní prověrka v novém roce 2024.

První poločas vyhráli Boleslavští, když úvodní gól v novém roce 2004 obstaral Marek Matějovský. Před tím ve 14. minutě po spolupráci s Marečkem střelu Solomona z dálky teplický gólman Ludha chytil a jeho spoluhráči v příští minutě kontrovali útokem nepřesně zakončeným Havelkou.
V 18. minutě první boleslavský roh rozehrál Ladra a u bližší tyče hlavičkující Matějovský zaskočil soupeřovu obranu i brankáře - 1:0.
O dvě minuty později Matějovský z půlky hřiště rozehrál trestňák na Ladru, ten poslal do šance Marečka, s jehož zakončením měl Ludha starosti a zkrotil ho až nadvakrát. Tepličtí získali svůj první roh ve 22. minutě a Křišťan ho rozehrál hodně nepovedeně. Ve 25. minutě druhý teplický roh boleslavská defenzíva snadno ubránila.
Ve 29. minutě Yasserův centr z pravé strany Boleslavští podcenili a nekrytý Havelka u vzdálenější tyče snadno hlavou vyrovnal - 1:1.
Ve 30. minutě po Králově malé domů nepřesnou rozehrávku brankáře Trmala zachytil teplický Vachoušek, který ve snaze zakončit do opuštěné branky nastřelil bránícího Krále. Ve 32. minutě při ukvapeném Trmalově vyběhnutí byl u míče dříve protihráč Gning, ale z boku vápna se mezi boleslavské tyče netrefil. Ve 38. minutě obléhání boleslavské šestnáctky završil Švanda střelou z dvaceti metrů, s níž si Trmal jistě poradil.
V poslední poločasové minutě Vaníčkův centr z levé strany způsobil v teplické obraně zmatky, které potrestal Kadlec pohotovým zakončením k levé tyči - 2:1.

Druhý poločas začal boleslavskou aktivitou reprezentovanou rohovým kopem, kterému teplická defenzíva odolala. Ve 49. minutě Pulkrab sklepnul vysoký centr k Žitnému a jeho ránu z dvaceti metrů teplický brankář Němeček u levé tyče chytil. Na opačné straně hřiště V 53. minutě Fila z rohu malého vápna boleslavskou branku přestřelil. V 57. minutě chybujících Žitného s Poulolem využil v Teplicích hostující slávistický záložník Hronek k úprku na boleslavskou branku, ale jejího strážce Mikulce neprostřelil. V porovnání s prvním dějstvím se však většinou hrál méně kvalitní fotbal, neboť na obou stranách přibylo kombinačních nepřesností.
V 73. minutě z velké dálky Hronkem nakopnutý míč propadl Mikulcovi oslněném sluníčkem nešťastně do sítě - 2:2.
V 75. minutě Mikulec vychytal Filův brejk. O pět minut později Fulnekův centr propadl nadějně před teplickou branku, ale Vojta na míč těsně nedosáhl a brankář Němeček ho šťastně lapil. V závěrečné desetiminutovce Teplice kopaly bez efektu dva rohové kopy.

Trenér David Holoubek byl při hodnocení své mladoboleslavské zápasové premiéry smířlivý: „První utkání hodnotím kladně. Rozdělil bych ho na dva poločasy, v kterých jsme vystřídali dvě jedenáctky. První byl z naší strany možná koukatelnější. V tuto chvíli jsme všichni ve fázi poznávání, jak hráčský tak i realizační tým."

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Trmal - Kadlec, Král, Suchý, Suchomel - Daniel Mareček, Matějovský - Solomon, Ladra, Vaníček - Mašek.
Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Mikulec - Fulnek, Král, Šimek, Kostka - Poulolo, Žitný - Kodad, Vojta, Buryán - Pulkrab.
Ze zdravotních důvodů chyběli brankář Šeda a hráči Karafiát, Jawo, Kušej, Kubista, reprezentační povinnosti plní v Bahrajnu Yusuf a v Zambiji Sakala.

Sestava FK Teplice v I. poločase: Ludha - Lukáš Mareček, Knapík, Mičevič - Radosta, Havelka, Vachoušek, Křišťan, Švanda - Gning, Yasser.
Sestava FK Teplice v II. poločase: Němeček - Hora, Audinis, Tsykalo - Radosta (61. Bednár), Ktičfaluši, Trubač, Švanda (61. Urbanec) - Čerepkai, Fila, Hronek.

Góly: 18. Matějovský, 45. Kadlec - 29. Havelka, 73. Hronek

Rozhodčí: Vokoun - Černoevič, Hádek

Diváků: 110

Fanshop banner Fanshop banner