Prvním letošním soupeřem budou ve středu Teplice
Klub

Prvním letošním soupeřem budou ve středu Teplice

Redakce

Premiérovým herním testem s novým trenérem Davidem Holoubkem bude úvodní utkání letošního 27. ročníku zimní Tipsport ligy FK Mladá Boleslav - FK Teplice ve středu 10. ledna 2024 od 10,30 hodin na hřišti s umělým povrchem v areálu mladoboleslavského Městského stadionu. Vstupné je zdarma.

Tepličtí ke středečnímu přípravnému utkání přijedou do Mladé Boleslavi z krkonošského Bedřichova, kde jsou na týdenním kondičním soustředění (8.-12.1.2024). Boleslavští trénují v domácím prostředí.
Teplice jsou pro Boleslav tradičním prvoligovým rivalem. Naposledy se střetly v první listopadové sobotě loňského roku v utkání 15. ligového kola v teplické AGC Aréně. Byl to již jedenačtyřicátý vzájemný zápas o prvoligové body a úspěšnější v něm byly Teplice, neboť těsně vyhrály 1:0. V souhrnné dvacetileté bilanci je Boleslav úspěšnější, neboť vyhrála téměř polovinu vzájemných utkání. V aktuální tabulce FORTUNA:LIGY soupeře dělí sedm bodů. V podzimní sezóně získaly desáté Teplice dvacet a sedmá Boleslav sedmadvacet bodů.
V uplynulých deseti letech se boleslavští s teplickými fotbalisty navíc střetli v pěti neligových duelech při letním turnaji v Benátkách nad Jizerou, ve čtvrtfinále českého poháru, v zimní Tipsport lize i přátelsky mimo turnajový program.

Neligová střetnutí Mladé Boleslavi s Teplicemi
Sobota 25. června 2016 turnaj v Benátkách nad Jizerou: FK Teplice - FK Mladá Boleslav 0:0
Sobota 22. června 2019 turnaj v Benátkách nad Jizerou: FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:2
Středa 7. dubna 2021 čtvrtfinále MOL Cup: FK Teplice - FK Mladá Boleslav 2:1
Sobota 12. ledna 2022 Tipsport liga na hřišti v MB: FK Mladá Boleslav - FK Teplice 4:1
Sobota 2. července 2022 přátelsky na hřišti v MB: FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:2

Fanshop banner Fanshop banner