Bodová ztráta za nezvládnutý úvod a zahozenou penaltu
Klub

Bodová ztráta za nezvládnutý úvod a zahozenou penaltu

Redakce

Dohrávka 17. kola duelu z původního sobotního termínu 2. prosince kvůli sněhové kalamitě odloženého na středu 13. prosince, která byla pro mladoboleslavské fotbalisty předposledním mistrovským utkáním v kalendářním roce 2023, skončila bez vítěze nečekanou ztrátou dvou bodů.

První poločas na perfektně připravené hrací ploše lépe začala Karviná a dokonale zaskočila domácí boleslavské fotbalisty. Už ve 2. minutě Doležal překonal Trmala, ale z ofsajdu. Boleslavskou odpovědí byla o dvě minuty později Fulnekova nepřesná střela. Karvinské varování však Boleslavští nevzali vážně...
V 7. minutě Karvinští zaútočili zleva a po Suchého uklouznutí na kraji šestnáctky Doležalův přízemní centr z hranice vápna doklepnul do Trmalovy branky Memič - 0:1.
Ve 12. minutě Boleslavští promarnili svůj první roh.
Ve 13. minutě si aktéři prvního gólu role vyměnili, po Memičově centru zprava se v tlačenici na hranici brankoviště přes Suchého prosadil Doležal - 0:2.
V 17. minutě nepřesně střílel Mareček a v příštích minutách Boleslavští neúnavně pokračovali v dobývání protivníkovy branky.
Ve 25. minutě karvinského brankáře zaskočil nečekanou střelou z pětadvaceti metrů k levé tyči Ladra - 1:2.
Následně oba týmy promarnily po jednom rohovém kopu. Ve 37. minutě po Fulnekově centru Yusuf z otočky trefil gólmana Holce uprostřed branky. O dvě minuty později nepřesně pálil Kušej ve finále akce založené dlouhým Trmalovým nákopem. Podobně nepřesně zakončil Yusuf spolupráci s Ladrou.
V tříminutovém poločasovém nastavení po intervenci VARu nařídil sudí Szikszay za Traorého ruku proti karvinské brance pokutový rok, který Yusuf pokazil slabou střelou k levé tyči, odkud Holec vyrazil míč na roh. Tomu se Karvinští ubránili. Poločas tak skončil nečekanou boleslavskou prohrou.

Druhý poločas začal průnikem čerstvého Solomona, jehož přízemní centr Holec u bližší tyče přikryl. Ve 47. minutě po Marečkově centru Yusuf hlavičkoval z malého vápna do Holce.
V 64. minutě Matějovský nakrátko rozehrál roh Kušejovi a po jeho centru Yusuf z metru hlavou vyrovnal na 2:2.
Následovalo půlhodinové obléhání a marné dobývání karvinské branky, na kterou lítaly centry střídavě z obou stran. V 74. minutě Kušejovu falšovanou střelu kryl Holec. V 76. minutě Karvinští sice po ojedinělém překročení půlící čáry získali roh, ale neprosadili se a boleslavský tlak pokračoval. V 82. minutě Kušejův přízemní centr Pulkrab elegantní patičkou nasměroval o pár centimetrů mimo branku. V 84. minutě Solomonovo nedůrazné zakončení z hráčského chumlu na malém vápně vyneslo Boleslavi jen roh, po němž v příštích dvou minutách následovaly další dva rohové kopy z Matějovského kopačky. Ten třetí završil Mareček hlavičkou do brankářovu náruče. Závěrečné minuty nepříjemně utíkaly při boleslavském neúčinném nakopávání míčů do protivníkovy šestnáctky. Nejblíže vítězné trefě v pětiminutovém nastavení byl po Kušejově přihrávce Solomon, ale z deseti metrů branku překopnul.

Boleslav prolajdačila úvodní čtvrthodinku a zahodila pokutový kop v závěrečných poločasových sekundách, především proto na domácím hřišti přišla zbytečně o dva body. „Bod nebereme, času na vítězný gól bylo dost. Asi jsme začátkem utkání urazili štěstí," povzdechl si mladoboleslavský trenér Marek Kulič a pokračoval: „Po katastrofálním vstupu do utkání jsme byli patnáct minut logicky zmražení a až potom jsme se osmělili a alespoň Ladrou snížili. Před druhou půlí jsem apeloval na kluky, aby si uvědomili svoji sílu, ale bohužel jsme dali jenom jeden gól. Remíza pro nás je velká ztráta a obrovské zklamání."
Na novinářský dotaz, čím soupeř boleslavský tým zaskočil, Kulič stručně odvětil: „Karviná nás ničím nezaskočila, zaskočili jsme se sami."
Obrovské týmové zklamání potvrdil Tomáš Ladra: „Věřili jsme si, že dvougólovou ztrátu z úvodu utkání otočíme, ale jen jsme vyrovnali a jsme hodně zklamaní. Svůj gól bych vyměnil za tři body."
Slovenský trenér v karvinských službách Juraj Jarábek na úvod svého hodnocení prohlásil, že proti jeho týmu stál soupeř s jednou z nejkvalitnějších, ne-li vůbec nejkvalitnější ofenzívou: „Dobře jsme vstoupili do utkání, škoda obdrženého gólu na 1:2 a pochvala pro Dominika Holce za chycenou penaltu. Chtěli jsme i po přestávce hrát ofenzívně, ale silná Boleslav nás zatlačila a zaslouženě vyrovnala. A když nedala třetí gól, tak jsme si remízu zasloužili. Jeden bod je pro nás sladkou odměnou."

Sestava FK Mladá Boleslav: Trmal - Fulnek (63. Matějovský), Suchý, Karafiát, Suchomel - Sakala (88. Šimek), Mareček (88. Kubista) - Jawo (46. Solomon), Ladra (63. Pulkrab), Kušej - Yusuf. Připravení ještě byli hráči Kadlec, Mašek, Kostka, Buryán, Poulolo a brankář Mikulec.

Sestava MFK Karviná: Holec - Traoré, Svozil, Bederka, Fleišman - Boháč (46. Krčík), Čavoš - Memič (72. Žák), Budínský (58. Ezeh), Papalelé (58. Iván) - Doležal (71. Akinyemi). Připravení byli hráči Ayaosi a brankář Ciupa.

Góly: 25. Ladra, 64. Yusuf - 7. Memič, 13. Doležal
ŽK: Suchomel, Mareček, Sakala - Boháč, Fleišman, Traoré, Doležal
Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Kotalík
Diváků: 960

Fanshop banner Fanshop banner