Fanoušci zaplnili tiskové středisko
Klub

Fanoušci zaplnili tiskové středisko

Redakce

V prvním prosincovém úterý a čtvrtém od konce kalendářního roku 2023 se trenér Marek Kulič s útočníkem Vasilem Kušejem zpovídali fanouškům na setkání v klubovém tiskovém středisku. Doprovázel je generální ředitel FK Mladá Boleslav David Trunda. Besedu moderoval klubový mluvčí Jiří Koros.

„Mám radost, že jsme se sešli v podobném počtu, jako při posledním setkání s fanoušky," přivítal zaplněný interiér presscentra generální ředitel FK Mladá Boleslav David Trunda přesně v odpolední půl páté hodině, jak si představitelé klubu naplánovali. V průběhu besedování ředitel Trunda pochválil fanoušky, kteří jezdí za mužstvem na soupeřovy hřiště a potvrdil, že vedení klubu je hodlá nadále podporovat. Na přetřes přišla i nedostavěná severní tribuna a případně výstavba nové arény na původní „jedničce". Trunda přiznal, že na tuto problematiku momentálně neexistuje příznivá odpověď. Ke spolupráci s nizozemským Utrechtem a německým Lipskem řekl, že se řeší další rozsah spolupráce.
Z popudu fanouškovského dotazu se v úvodu řešily klimatické podmínky fotbalu nevyhovující a s tím související našlapaný program mladoboleslavského týmu v závěru současné podzimní sezóny (středa 6.12. doma s Plzní, neděle 10.12. venku se Slavií, středa 13.12. doma Karviná a sobota 16.12. doma proti Slovácku). „Myslím si, že jsme všichni dobře připravení a zvládneme to," prohlásil Vasil Kušej za hráčskou kabinu.
Ředitel David Trunda s úsměvem přijal pochvalu jednoho z fanoušků, že se zlepšuje prezentace klubu v médiích a především na sociálních sítích a stručně se vyjádřil k dotazu na zimní transfery.
„Minulé transferové období bylo úspěšné a umožnilo nám investice do klubu i do hráčského kádru. Pro blížící se zimní transfery máme hráče vytipované. S Vasilem Kušejem a jeho manažerem jsme domluvení, že se do konce kalendářního roku o jeho nejbližší budoucnosti nebudeme bavit." Hráč souhlasně potvrdil, že dohody s klubem, manažerem, trenérem a vedením klubu všichni dodržují. „Momentálně to není téma k řešení," vyjádřil se stručně Vasil Kušej. Ochotně se se zájemci fotografoval, než odešel na večeři, kterou absolvoval s celým týmem v předvečer středeční ligové dohrávky proti Plzni.
Trenér Marek Kulič nevyloučil, že ze současného hráčského kádru někdo odejde a jiní přijdou: „Jména pochopitelně říkat nebudu." Jeden z dotazů k Marku Kuličovi zněl, jak dlouho se rozhodoval nad nabídkou angažování do pozice hlavního trenéra. „Nad nabídkou jsem neváhal, vnímal jsem to jako osobní čest. V první lize je šestnáct trenérů a kdybych nabídku nevzal, už by se žádná další nemusela opakovat." A s jakými sportovními cíli mužstvo vede? „Vedení klubu si přeje účast v evropském poháru, byli bychom alibisté, neusilovat o to, ale bude to hodně těžké," pravil Marek Kulič a veřejně slíbil, že se mančaft o Evropu popere. Přítomné fanoušky navíc pobavil upřímnou výpovědí o svém vztahu k žurnalistům: „Jako hráč jsem média nesnášel, protože novináři si mé odpovědi upravovali, jak potřebovali a opakovaně jsem se spálil. Nesnáším média stále, ale musím se přizpůsobit, když jsem nyní hlavní trenér mužstva."

Fanshop banner Fanshop banner