Mladoboleslavští fotbalisté v reprezentačních dresech
Klub

Mladoboleslavští fotbalisté v reprezentačních dresech

Redakce

Z mladoboleslavských fotbalistů v listopadových reprezentačních duelech dresy Česka oblékali Vasil Kušej, Martin Suchomel, Jan Buryán, dále reprezentovali Zambii Benson Sakala a Bahrain Abdulla Yusuf Helal.

Útočník Vasil Kušej byl premiérově ve třiadvacetičlenném kádru dospělého áčka Česka pro dvě závěrečná utkání kvalifikace na EURO 2024. Předposlední kvalifikační utkání Polsko - Česko 1:1 proseděl na lavičce, ale při závěrečném kvalifikačním duelu Česko - Moldavsko 3:0 naskočil do hry v 58. minutě a během půlhodiny dal o sobě hodně vědět, neboť se asistencemi podílel na dvou ze tří českých gólů (v 72. minutě po jeho rohu gólově hlavičkoval Chorý a v 90. minutě po jeho zblokované střele se gólovou dorážkou prosadil Souček). Při svém reprezentačním debutu se tak výrazně podepsal na završení postupu Česka na EURO 2024, který oslavil mimojiné i s mladoboleslavským a reprezentačním masérem Honzou Skoupým.

Obránce Martin Suchomel je aktuální stálicí juniorské reprezentace Česko U21 a v přátelském utkání na novém stadionu v Hradci Králové při vítězném duelu Česko U21 - Slovensko U21 2:1 nechyběl na kraji defenzivní formace ani minutu.

Osmnáctiletý kanonýr Jan Buryán byl členem dvaadvacetičlenné výpravy dorostenecké reprezentace Česko U19 do Severního Irska na přípravný turnaj. Hrál ve všech třech zápasech a jednou skóroval. V Belfastu utkání Portugalsko U19 - Česko U19 1:1 začal v základní sestavě a byl vystřídaný v 66. minutě. V Larne utkání Severní Irsko U19 - Česko U19 0:2 začal na lavičce a do hry naskočil v 72. minutě, ve třetí přesčasové minutě vystihl soupeřovu rozehrávku a po individuálním úniku pojistil českou výhru vstřelením gólu. V Belfastu utkání Maďarsko U19 - Česko U19 1:3 začal v základní sestavě a hřiště opustil po vystřídání v 76. minutě.

Zambijský záložník Benson Sakala v africké první kvalifikační fázi na světový šampionát byl ve vyhraném utkání Zambie - Kongo 4:2 v základní sestavě více než hodinu, než jej trenér v 66. minutě vystřídal, a do prohraného utkání Niger - Zambie 2:1 nezasáhnul a celé proseděl na lavičce náhradníků.

Bahrajnský ofenzivní hráč Abdulla Yusuf Helal v asijské druhé kvalifikační fázi na světový šampionát do vítězného utkání Jemen - Bahrain 0:2 naskočil až v 68. minutě a do prohraného utkání Bahrain - Spojené arabské emiráty 0:2 šel do hry až v 86. minutě.

Fanshop banner