Podzimní sezóna se mladoboleslavským dorostencům nepovedla
Klub

Podzimní sezóna se mladoboleslavským dorostencům nepovedla

Redakce

Všechna čtyři dorostenecká družstva mladoboleslavského klubu jsou na konci letošní podzimní sezóny umístěná v horších polovinách svých mistrovských soutěží. Na nejlepší pozici je nejmladší tým šestnáctiletých v druhé nejvyšší tuzemské lize. Výraznými individualitami v mladoboleslavských dresech jsou dva kanonýři, patnáctiletý Matyáš Kodera a osmnáctiletý Jan Buryán.

V celostátní lize starších dorostenců mezi šestnácti družstvy je FK Mladá Boleslav U19 na třináctém místě se šestnácti body a mírně negativním skóre 27:28 za tři výhry a sedm remíz z patnácti sehraných utkání.
Boleslavský forvard Jan Buryán je podzimním králem mezi 173 evidovanými střelci celostátní ligy U19 s dvanácti góly. O dva méně nastříleli Filip Mikeš (Dukla Praha) a Filip Večeřa (Brno), po devíti gólech dali Samuel Pikolon (Slavia), Filip Večeřa (Brno), Tomáš Zimmermann (Jihlava) a osmkrát se trefili Daniel Baumgartner (Karviná), Tuguldur Gantogokh (České Budějovice) a Lukáš Novotný (Slovácko). Další podzimní góly družstva FK Mladá Boleslav U19 dali: 3 - Richard Gnip, Vasil Monyč, 2 - Václav Pavlíček, Adam Zouhar, 1 - Štěpán Fiker, Adam Lenner, Patrik Marek, Štěpán Vajgl a olomoucký Patrik Siegl do vlastní branky.

V celostátní lize mladších dorostenců mezi šestnácti družstvy je FK Mladá Boleslav U17 na dvanáctém místě s dvanácti body a výrazně negativním skóre 17:39 za tři výhry a tři remízy z patnácti sehraných utkání.
O pouhých sedmnáct gólů v podzimních patnácti utkáních FK Mladá Boleslav U17 se podělilo devět hráčů: 4 - Jakub Rössler, Michael Kühnel, 2 - Denis Gashi, Jan Žáček, 1 - František Bakrlík, David Fedečko, Alex Eichler, Jan Ilco, Vasyl Ivanytskyy.

V české lize starších dorostenců mezi dvaceti družstvy je FK Mladá Boleslav U18 na sedmnáctém místě se šestnácti body a negativním skóre 21:36 za čtyři výhry a čtyři remízy z devatenácti sehraných utkání.
Střelci FK Mladá Boleslav U18 na podzim 2023: 4 - Vojtěch Vokoun, Stanislav Bejda, 3 - Radim Souček, 2 - Jáchym Beneš, 1 - František Bakrlík, Lukáš Bobek, Josef Černý, Martin Horák, Lukáš Kaiser, Kryštof Tichý, Michal Viták, českobudějovický Adam Krahula do vlastní branky.

V české lize mladších dorostenců mezi dvaceti družstvy je FK Mladá Boleslav U16 na jedenáctém místě se čtyřiadvaceti body a vyrovnaném skóre 48:48 za sedm výher a tři remízy z devatenácti sehraných utkání.
Mladoboleslavský Matyáš Kodera je v konkurenci 256 evidovaných střelců české ligy mladších dorostenců v pětici nejlepších: 25 - Jakub Řehák (Teplice), 22 - Lukáš Kohout (Chrudim), 17 - Petr Potměšil (Slavia Praha) a Vojtěch Polák (Hradec Králové), 16 - Matyáš Kodera (Mladá Boleslav). Další góly FK Mladá Boleslav U16 v podzimní sezóně 2023 nastříleli: 6 - Kryštof Albrecht, 5 - Petr Kaulfus, Milan Roller, 4 -Filip Černý, 3 - David Holzer, 2 - Sebastien Okry Dagan, Vojtěch Korbelář, Jan Soběslav, 1 - Tomáš Horák, Filip Janoušek, Filip Juranka, Dalibor Slezák, Michal Uhlík.

Fanshop banner Fanshop banner