Po brzkém vedení zachraňovali po přestávce alespoň jeden bod
Klub

Po brzkém vedení zachraňovali po přestávce alespoň jeden bod

Redakce

Poslední letošní mistrovské utkání celostátní ligy mladšího dorostu odehráli boleslavští mladíci s plzeňskými protivníky na hřišti s umělým povrchem v areálu 9. ZŠ Mladá Boleslav. Po prohraném poločase nakonec brali bod za remízu, která nestačila na vylepšení tabulkového postavení a přezimovat budou na dvanácté příčce v konkurenci šestnácti družstev.

Vstup do utkání se boleslavským dorostencům vydařil a na konci úvodní čtvrthodinky šli do vedení.
V 15. minutě se střelecky prosadil boleslavský Žáček - 1:0.
Západočeský soupeř však zanedlouho nejen vyrovnal, ale i otočil skóre ve svůj prospěch.
V 17. minutě Plzeňští vyrovnali Šádkem a o tři minuty později dokonal obrat v průběžném stavu skóre Novák proměněním pokutového kopu - 1:2.

Ve druhé polovině utkání boleslavští dorostenci trpělivou a dobře organizovanou hrou nedovolili soupeři navýšit vedení a navíc se jim podařilo ztrátu dorovnat.
V 66. minutě boleslavské úsilí gólově zužitkoval Bakrlík - 2:2.
Nerozhodný stav se již do závěrečného hvizdu rozhodčího Jakla nezměnil, mimo jiné možná proto, že nejproduktivnější boleslavští střelci Michael Kühnel a Jakub Rössler se tentokrát neprosadili. Spolu se Slováckem zůstala Boleslav nejméně střílejícím týmem celostátní ligy mladších dorostenců. O pouhých sedmnáct gólů v podzimních patnácti utkáních se podělilo devět hráčů: 4 - Jakub Rössler, Michael Kühnel, 2 - Denis Gashi, Jan Žáček, 1 - František Bakrlík, David Fedečko, Alex Eichler, Jan Ilco, Vasyl Ivanytskyy.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Horák - Žáček (32. Honc), Rittenauer (85. Václavík), Ilco, Eichler, Rössler, Fedečko, Iltis, Bakrlík, Ivanytskyy (46. Kühnel), Gashi (65. Kodera). Připravení ještě byli hráč Černý a brankář Škrdla.

Sestava Viktoria Plzeň U17: Šilhavý - Křivánek, Speierl, Velich, Arnošt, Dušek, Holba (62. Sýkora), Abrahám, Šádek (62. Filip Růžička), Novák (68. Řáda), Ondřej Růžička (78. Peklo).

Branky: 15. Žáček, 66. Bakrlík - 17. Šádek, 20. Novák (z pokutového kopu)

ŽK: Fedečko, Rössler - Arnošt, Velich, Ondřej Růžička

Rozhodčí: Jakl - Trska, Gunitš

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner