Dvakrát neuhlídali vedení a tak remizovali
Klub

Dvakrát neuhlídali vedení a tak remizovali

Redakce

Boleslavští v posledním letošním mistrovském utkání završili černou sérii na šest duelů v řadě bez výhry. Remíza Boleslavi s Plzní odpovídá statistickému faktu, že tato družstva jsou svorně remízovými králi celostátní ligy U19, neboť obě se v téměř polovině podzimních mistrovských duelech se soupeři o body podělila.

Do utkání na umělé trávě v areálu 9. základní školy Boleslavští vstoupili aktivně, vytvořili si brankové příležitosti, ale potýkali se s nízkou efektivitou. Ve 2. minutě přihrál Gnip ideálně Monyčovi a ten pálil nad soupeřovu branku. V 7. minutě po Buryánově rohovém kopu Lenner hlavičkoval také nad plzeňské břevno. V 9. minutě Gnip zaútočil středem a nastřelil pravou tyč plzeňské brankové konstrukce. V 18. minutě Buryán nastřelil plzeňského gólmana Baiera. Ve 21. minutě zlikvidoval boleslavský gólman Zaplatílek propadlý míč po plzeňském rohovém kopu. Ve 25. minutě se Fiker protáhl zleva podél zadní lajny a po jeho přihrávce Naďo z dobré pozice přestřelil Baierovu branku.
Ve 31. minutě Gnip přihrál doprava Monyčovi, který střelou z úhlu poslal Boleslav do vedení - 1:0.
Po obdrženém gólu plzeňští dorostenci zvýšili aktivitu a do konce první půlky zahrávali sedm rohových kopů, všem se boleslavská defenzíva ubránila. Po sedmém ve 44. minutě přešli Boleslavští do brejku, v jehož finále Monyč přihrál Gnipovi a z jeho zblokované střely byl rohový kop. Ten ve 45. minutě Naďo rozehrál přetaženým centrem, po němž se u zadní tyče Fiker neúspěšně snažil protlačit míč do plzeňské branky.

Ve druhé polovině utkání, podobně jako v první, Boleslavští promarnili několik šancí k navýšení svého vedení. Ve 48. minutě po rohovém kopu Buryána pálil Gnip těsně mimo branku soupeře. V 50. minutě centroval Naďo zleva do plzeňské šestnáctky a Buryán z dobré pozice hlavou minul plzeňskou branku.
V 57. minutě Plzeňští zaútočili po levé straně a po zpětné přihrávce Kdolský propálil míč do boleslavské branky - 1:1.
V 63. minutě chybělo málo, aby šla Boleslav znovu do vedení, když po Lennerově přihrávce zleva Buryánovo zakončení z dobré pozice uvnitř šestnáctky plzeňský gólman Baier instinktivně vyrazil.
V 70. minutě Pastyříkovo dlouhé autové vhazování Lenner hlavou prodloužil k Naďovi, který míč vrátil před branku a Buryán se tentokrát dorážkou prosadil - 2:1.
Vedení si Boleslavští neudrželi dlouho.
V 75. minutě plzeňský průnik zprava zastavili Boleslavští ve vlastní šestnáctce nedovoleným zákrokem a rozhodčí Trska nařídil pokutový kop, který Hašek jistě proměnil ve vyrovnání - 2:2.
Boleslavští dorostenci nesložili zbraně a snažili se zatlačit soupeře do jeho šestnáctky, ale snad právě z přemíry snahy, byly jejich akce zbrklé a nepřesné. Do závěrečného hvizdu rozhodčího Trsky plzeňskou branku už vážněji neohrozili.

„Ve vyrovnaném utkaní jsme nedokázali proměnit brankové příležitosti při jednobrankovém vedení a odskočit soupeři. Plzeň tak vždy odpověděla vyrovnáním. Celkově jsme do defenzívy nepůsobili tak kompaktně, jako v minulých zápasech, a rychlé přechody do protiútoku jsme řešili špatně. Pochvala pro kluky, že se dvakrát popasovali s se soupeřovým vyrovnáním skóre a stále se snažili hrát to, co jsme si před utkáním nastavili," komentoval remízu trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas. Jeho svěřenci naposledy vyhráli 30. září (doma nad Libercem 4:0) a od té doby v šesti zápasech třikrát remizovali a třikrát prohráli. Tato nelichotivá bilance je v šestnáctičlenné tabulce celostátní ligy U19 srazila na čtvrtou pozici od konce. Ze všech patnácti utkání podzimní sezóny vyhráli jen tři...

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Pastyřík, Zouhar, Pavlíček, Fiker - Monyč (69. Bobek), Naďo, Kolář, Gnip (89. Musil) - Buryán, Lenner (83. Blažek). Připravení ještě byli hráči Sofín, Bakrlík, Oláh a brankář Mečíř.

Sestava Viktoria Plzeň U19: Baier - Červený (72. Paidar), Šustr, Kulišan, Dvořák - Kucharik (83. Böhm), Chalupa, Panoš - Vilímek (83. Kubrycht), Kdolský (72. Kobes), Hašek.

Góly: 31. Monyč, 70. Buryán - 57. Kdolský, 75. Hašek (z pokutového kopu)

ŽK: Kolář, Pastyřík, Fiker - Chalupa

Rozhodčí: Trska - Jakl, Gunitš

Diváků: 60

Boleslavský forvard Jan Buryán je podzimním králem mezi 173 evidovanými střelci celostátní ligy U19 s dvanácti góly. O dva méně nastříleli Filip Mikeš (Dukla Praha) a Filip Večeřa (Brno), po devíti gólech dali Samuel Pikolon (Slavia), Filip Večeřa (Brno), Tomáš Zimmermann (Jihlava) a osmkrát se trefili Daniel Baumgartner (Karviná), Tuguldur Gantogokh (České Budějovice) a Lukáš Novotný (Slovácko).
Střelci podzimních gólů družstva FK Mladá Boleslav U19: 12 - Jan Buryán, 3 - Richard Gnip, Vasil Monyč, 2 - Václav Pavlíček, Adam Zouhar, 1 - Štěpán Fiker, Adam Lenner, Patrik Marek, Štěpán Vajgl, olomoucký Patrik Siegl do vlastní branky.

Fanshop banner Fanshop banner