Po vyhraném prvním poločase ve druhém přišli o všechny body
Klub

Po vyhraném prvním poločase ve druhém přišli o všechny body

Redakce

V tabulce české ligy starších dorostenců jsou Boleslavští šestnáctí s druhou nejslabší ofenzívou v konkurenci dvaceti družstev. Letošní podzimní sezónu ukončí domácím duelem proti žižkovské Viktorii v neděli 12. listopadu od 11 hodin.

První poločas začal plzeňským rohovým kopem, po jehož rozehrání a následné nepřesné dorážce ze skrumáže přežila ve 4. minutě boleslavská defenzíva první protivníkovu šanci. Po uplynutí půlhodiny Plzeňští dvakrát nepřesně stříleli, ve 30. minutě kousek vedle pravé tyče boleslavské branky a ve 34. minutě trestným kopem z hranice pokutového území nad branku. Ve 43. minutě po Kellerově dlouhém míči za obranu Stanislav Bejda slibný sólový únik zakončil nastřelením plzeňského brankáře Petra.
V předposlední poločasové minutě po centru z pravé strany Stanislav Bejda přiťukl míč hlavou na Černého a ten po rychlé kličce prostřelil levačkou vše, co mu stálo v cestě, a otevřel skóre utkání - 0:1.

Ve druhém poločase Boleslavští o těsné vedení brzo přišli. Ve 46. minutě dlouhý míč do boleslavského pokutového území Adam Bejda odhlavičkoval nepovedeně k soupeři a jeho nebezpečná střela mířila kousek vedle Mečířovy branky.
V 52. minutě po dlouhém plzeňském autovém vhazování do boleslavského pokutového území Adam Bejda opět odhlavičkoval míč přímo k nohám soupeře a po špatné Černého reakci Olachovo zakončení zapadlo za levou tyč boleslavské branky - 1:1.
V 65. minutě po Horákově špatném autovém vhazování vyrazil západočeský soupeř do rychlého protiútoku, který gólově zakončil Hofman - 2:1
.
V 80. minutě chyboval v boleslavské obranné činnosti Otta a plzeňská šance tentokrát skončila nad Mečířovou brankou.
V 87. minutě po rohovém kopu Keller neuhlídal na přední tyči Brandnera, který hlavou potvrdil výhru plzeňského Petřína - 3:1.
Poslední příležitost ke skórování v tomto utkání měl v 90. minutě boleslavský Beneš, ale z pozice uvnitř soupeřova pokutového území branku netrefil.

„V prvním poločase jsme byli herně lepším týmem a v jeho závěru šli dokonce do vedení. Druhý poločas jsme absolutně nezvládli, propadli jsme v osobních soubojích a v důležitých momentech nám chyběla větší odpovědnost v bránění. Soupeř tak zaslouženě utkání otočil a vyhrál," řekl trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mečíř - Adam Bejda, Otta, Keller - Horák (65. Nguyen), Vostřel (75. Beneš), Černý, Vokoun - Souček (80. Tichý), Staniclav Bejda, Kaiser (65. Matějovský). Připravený ještě byl brankář Studničný.

Góly: 52. Olach, 65. Hofman, 83. Brandner - 44. Černý

ŽK: Petr - Horák, S. Bejda

Rozhodčí: Mičan - Schveinert, Schneider

Diváků: 70

Fanshop banner Fanshop banner