Pohárový konec přesčasovým gólem náhradníka
Klub

Pohárový konec přesčasovým gólem náhradníka

Redakce

Před řídce obsazenými tribunami Stadionu u Nisy hráli liberečtí a boleslavští fotbalisté o postup do čtvrtfinále české pohárové soutěže MOL Cup. Úspěšnější byli domácí liberečtí hráči, kteří rozhodující gól dali až ve čtyřminutovém nastavení.

V úvodní čtvrthodince poločasu, v němž měli Boleslavští mírnou herní převahu, Liberečtí přečkali bez úhony tři rohové kopy rozehrávané Ladrou. V 16. minutě Sakala střílel z dvaceti metrů vedle pravé tyče liberecké branky. Liberečtí kontrovali o dvě minuty později protiútokem po nepřesné Jawově přihrávce, ale Doumbiův ostrý centr si Mikulec u bližší tyče pohlídal. Ve 25. minutě po kombinační spolupráci Solomona s Pulkrabem střílel Kubista půl metru vedle pravé liberecké tyče. Ve 29. minutě po Karafiátově přihrávce Jawo po sprintu přes půlku hřiště vystřelil nedůrazně a nepřesně.
Ve třetí třetině poločasu Liberečtí hru vyrovnali a opakovaně ohrožovali Mikulcovu branku. Ve 32. minutě Rabušic poslal trestný kop z hranice boleslavské šestnáctky při zemi k levé tyči, kam se Mikulec včas úspěšně vrhnul a vyražený míč odkopnul mimo vápno Fulnek. Ve 35. minutě Boleslavští přišli o míč, když byli všichni vytažení na soupeřově polovině hřiště a liberecký nebezpečný protiútok zarazil až v boleslavské šestnáctce zodpovědně se navrátivší Pulkrab. Ve 41. minutě jediný liberecký roh v prvním dějství rozehrál Višinský a od boleslavské branky odhlavičkoval Kubista. Ve 44. minutě Ghali centroval zleva a Fukala tísněn Fulnekem hlavičkoval těsně mimo levý horní růžek Mikulcovy branky.

Zkraje druhého poločasu přežili Boleslavští dvě nebezpečné standardky Višinského, trestný kop z boku vápna a druhý liberecký roh. Liberečtí byli nadále aktivnější a Boleslavští se teprve v 55. minutě dostali na dostřel liberecké branky, ale po Solomonově přihrávce rozhodčí viděli Jawa v ofsajdu. Než se završila hodina hrací doby, obě mužstva tuplovaně vystřídala a více oživení to přineslo do libereckého herního projevu.
V 59. minutě se úspěšně prodíral do libereckého vápna Jawo a následný liberecký protiútok zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. V 63. minutě Liberečtí kombinací na jeden dotyk vyšachovali boleslavskou obranu a Žambůrkovu střelu z úhlu gólman Mikulec vytlačil na roh, po jehož rozehrání hlavičkují liberecký hráč vysoko přestřelil branku. V 75. minutě první boleslavský roh po změně stran, celkově v utkání čtvrtý, rozehrál Mareček a když ho liberecká obrana odvrátila, Žitný vystřelil nepřesně. V 87. minutě na Fulnekův zdařilý centr Pulkrab nedosáhl a Suchomel z dvaceti metrů netrefil branku. O dvě minuty později Marečkův trestný kop z levé strany spoluhráče nenašel, protože mířil přímo do Vliegenových rukavic.
Ve čtyřminutové nastavení se po Prebslově dlouhém nákopu dostal k míči za boleslavskou obranou náhradník Horský a prostřelením Mikulce maximálně zužitkoval svých necelých deset minut pobytu na hrací ploše - 1:0.

„Ve velmi dobrém vstupu do utkání jsme si bohužel nevypracovali kloudnou šanci a potom otěže převzal Liberec a měl dvě šance, při kterých nás podržel Mikulec, my měli jen náznaky šancí a v nastavení jsme bohužel po naší nekoncentrovanosti dostali gól, který nás připravil o vítězství a pohárový postup," smutnil mladoboleslavský trenér Marek Kulič.
„Snažili jsme se zabránit Boleslavi v rychlých protiútocích, proto jsme hráli opatrně a jsme rádi, že jsme si postup zařídili bez prodloužení," pochvaloval si liberecký kouč Luboš Kozel.

Sestava FC Slovan Liberec: Vliegen - Mikula, Prebsl, Pourzitidis - Fukala, Višinský (84. Horský), Varfolomieiev, Doumbia (46. Žambůrek), Ghali (61. Okoh) - Rabušic (61. Červ), Tupta (70. Frýdek),.

Sestava FK Mladá Boleslav: Mikulec - Suchomel, Karafiát, Poulolo, Fulnek - Kubista (57. Mareček), Sakala - Jawo, Ladra (57. Žitný), Solomon (70. Vaníček) - Pulkrab. Připravení ještě byli hráči Kodad, Král, Kadlec a brankář Šeda. Od trenéra Marka Kuliče dostali volno hráči Suchý, Matějovský, Yusuf, Kušej a brankář Trmal. Ze zdravotních důvodů nebyli k dispozici Šimek, Kostka a Mašek.

Gól: 90. Horský

ŽK: Okoh - Suchomel, Sakala

Rozhodčí: Volek - Paták, Podaný

Diváků: 1227

Fanshop banner Fanshop banner