Před náročným vyvrcholením sezóny prolajdačili tři body
Klub

Před náročným vyvrcholením sezóny prolajdačili tři body

Redakce

Třinácté podzimní mistrovské utkání prohráli boleslavští devatenáctiletí dorostenci s ostravskými vrstevníky na umělé trávě v areálu 9. ZŠ Mladá Boleslav, protože ne ve všech vypracovaných příležitostech byli přesní v koncovce, za což je stihnul trest v posledních minutách. V šestnáctičlenné tabulce jsou dvanáctí a zbývající letošní program mistrovských utkání mají náročný, neboť v sobotním odpoledni 4. listopadu hrají na hřišti vedoucí Karviné a v pátek 10. listopadu uzavřou podzimní sezónu domácím duelem proti třetí Plzni.

V úvodu utkání získali boleslavští dorostenci výhodu trestného kopu a po jeho rozehrání Pavlíčkem přestřelil Buryán branku Baníku. V 11. minutě Chibuzorovo zakončení Pavlíček zblokoval do zámezí.
V 15. minutě zaváhání boleslavské obrany potrestal ostravský Sirotek střelou k tyči - 0:1.
V 18. minutě Divišovu nebezpečnou střelu z dvaceti metrů boleslavský gólman Mečíř vytěsnil mimo konstrukci branky.
Ve 21. minutě Buryán zachytil chybnou rozehrávku Baníku, vnikl do soupeřovy šestnáctky a střelou podél gólmana Moučky srovnal stav utkání - 1:1.
Zanedlouho boleslavští dorostenci dokonali obrat ve skóre, když ve 26. minutě z trestného kopu vytěžili výhodu rohu.
Ve 27. minutě rozehraný rohový kop obrana Baníku odvrátila jen ke Kolářovi, který míč vrátil před ostravskou branku, kde ho Buryán přiťukl Pavlíčkovi a ten z hranice šestnáctky střelou k tyči poslal Boleslav do vedení - 2:1.
Do 40. minuty se o míč bojovalo od vápna k vápnu bez ohrožení jedné, či druhé branky. Ve 42. minutě si ostravský gólman Moučka snadno poradil s dvěma nedůraznými střeleckými pokusy Bobka. Ve 45. minutě se Boleslavští ubránili ostravskému rohovému kopu a rozhodčí Hádek odpískal konec prvního poločasu.

Ve druhé polovině se hrálo v tempu a bojovalo se o každý míč až do 60. minuty bez brankových příležitostí. Poté Boleslavští několikrát zahrozili z brejků. V 62. minutě defenzíva Baníku zblokovala průniky Fikera a Gnipa. V 67. minutě Blažek rozehrál rohový kop centrem do šestnáctky Baníku a zakončení Buryána hlavou těsně minulo branku. V 72. minutě Pavlíček založil boleslavskou akci přes Bobka, po jehož centru do ostravské šestnáctky Buryán bez přípravy trefil tyč ostravské branky. V 74. minutě po Naďově přihrávce Buryán nastřelil gólmana Moučku. V 76. minutě Naďo střílející zpoza ostravské šestnáctky gólmana Moučku také nepřekvapil. V 77. minutě Chibuzorovu nebezpečnou střelu zlikvidoval pozorný boleslavský gólman Mečíř. Kolem 84. minuty se Boleslavští ubránili třem rohovým kopům soupeře.
V 87. minutě kapitán Baníku Sirotek překvapivou střelou z hranice boleslavské šestnáctky srovnal skóre utkání na 2:2.
Rozhodčí Hádek, po vypršení základního času nastavil dvě minuty.
V první přesčasové minutě ostravský rohový kop v boleslavské šestnáctce propadl k Řeháčkovi a ten pohotovou dorážkou trefil vítězství - 2:3.
Boleslavští zcela propadli v konfrontaci s protivníkem, který před utkání měl jen o jeden bod více, a přestože téměř hodinu utkání vedli, tak si v závěrečných pěti minutách nechali inkasováním dvou gólů sebrat všechny tři body.

„V prvním poločase jsme dnes hráli bojácně, bez odvahy a seberealizace. Díky chybě soupeře a dohrané situace v pokutovém území jsme šli do kabin s vedením jedné branky. Ve druhé části jsme hráli mnohem odvážněji, byli daleko nebezpečnější než soupeř a to hlavně z rychlých protiútoků. Šance, které jsme si ve druhém poločase vytvořili, jsme bohužel neproměnili a tak přišel trest v podobě otočení výsledku, kde jsme se v klíčových situacích přestali koncentrovat na důležité momenty utkání," litoval ztráty vítězství a bodů trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mečíř - Pastyřík, Zouhar, Pavlíček, Fiker - Blažek, Kolář, Naďo - Bobek (80. Musil), Buryán, Gnip (88. Lenner). Připravení ještě byli hráči Bakrlík, Sofín, Oláh a brankář Studničný

Sestava FC Baník Ostrava U19: Moučka - Řeháček, Remiáš, Drobek, Sirotek - Diviš, Pantok (66. Jonathan Sylvester), Musil - Havran, Emmanuel Chibuzor, Podhorný (55. Drozd).

Góly: 21. Buryán, 27. Pavlíček - 15. a 87. Sirotek, 90. Řeháček

ŽK: Blažek, Fiker, Pavlíček - Sirotek, Pantok, Emmanuel, Diviš, Jonathan

Rozhodčí: Hádek - Matějček, Machýček

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner