Ve středu Boleslav hraje pohár v Liberci
Klub

Ve středu Boleslav hraje pohár v Liberci

Redakce

Utkání o postup do českého pohárového čtvrtfinále MOL Cup FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav se hraje ve středu 1. listopadu 2023 od 16,30 hodin na libereckém Stadionu u Nisy. Bude to druhé vzájemné střetnutí ze tří v aktuální podzimní sezóně.

V období sedmnácti týdnů, od 30. července do 25. listopadu se boleslavští a liberečtí fotbalisté střetnou třikrát. Ve druhém kole FORTUNA:LIGY v mladoboleslavské Lokotrans Aréně se rozešli smírným výsledkem 2:2 a v listopadu se dvakrát potkají na trávníku libereckého Stadionu u Nisy, nejprve první listopadový den v osmifinále MOL Cupu a potom poslední listopadovou sobotu v šestnáctém kole FORTUNA:LIGY.

Mladá Boleslav do letošního pohárového osmifinále postoupila po dvou shodných výhrách 4:2. Ze druhého do třetího kola přes druholigové Ústí nad Labem, když po dvou boleslavských gólech dali Lukáš Mašek a Daniel Mareček. Ze třetího kola do osmifinále přes druholigový Prostějov, kterému dva góly dal Abdulla Yusuf Helal a po jednom přidali Florent Gregoire Poulolo a Matěj Pulkrab.
Slovan Liberec do aktuálního ročníku MOL Cupu vstoupil až ve třetím kole a v něm přemohl divizní Kladno na jeho hřišti 2:0 góly Horského a Tupty v závěrečné pětiminutovce.

V hodnocení jedenatřiceti ročníků české pohárové soutěže mají Liberec čtvrtou a Boleslav pátou nejlepší bilanci. Oba kluby se v minulosti dvakrát radovaly ze zisku pohárové trofeje, mimo to Liberec třikrát a Boleslav jednou ve finále neuspěly. Do čtvrtfinále se probojovaly Liberec osmnáctkrát a Boleslav třináctkrát.
V českém poháru na sebe liberečtí a boleslavští fotbalisté narazí po čtyřiadvaceti letech. V osmifinálovém duelu hraném 10. března 1999 domácí druholigová Mladá Boleslav prohrála s prvoligovým Slovanem Liberec 1:2 (Polomský - Barbarič, Kincl).

První listopadový den je na programu polovina osmifinálového programu aktuálního ročníku českého poháru MOL Cup 2023-24. Další čtyři duely se odehrají v polovině listopadu a na začátku prosince.
Kompletní program osmifinále MOL Cup ročníku 2023-24
Středa 1. listopadu od 13,30 hodin: FK Dukla Praha - MFK Vyškov
Středa 1. listopadu od 16,30 hodin: FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav
Středa 1. listopadu od 17,30 hodin: FC Baník Ostrava - FC Zlín
Středa 1. listopadu od 17,30 hodin: Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha
Čtvrtek 16. listopadu od 15 hodin: SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň
Čtvrtek 16. listopadu od 17 hodin: SK Dynamo České Budějovice - FK Jablonec
Pátek 17. listopadu od 13 hodin: TJ Slovan Velvary - SFK Opava
Středa 6. prosince od 18 hodin: FC Hradec Králové - SK Slavia Praha

Fanshop banner Fanshop banner