O vítězství rozhodli v úvodních dvaceti minutách
Klub

O vítězství rozhodli v úvodních dvaceti minutách

Redakce

Nejmladší boleslavští dorostenci podruhé v této podzimní sezóně nasázeli soupeři pět gólů, poprvé se jim to povedlo na konci září do ústecké branky. Před posledními podzimními mistráky, kterými jsou v neděli 5. listopadu venku patnáctí SK Petřín Plzeň a v neděli 12. listopadu doma předposlední Viktoria Žižkov, jsou dvanácti v konkurenci dvaceti družstev české ligy mladších dorostenců.

První poločas začali boleslavští dorostenci podle nejpříjemnějších představ. Už v 11. minutě Kaulfus poprvé překonal plzeňského brankáře Hasmana. Potom v rozmezí pouhých dvou minut skórovali Roller a Korbelář a tak Boleslavští za necelou půlhodinku získali třígólový náskok.
Krátce po změně stran plzeňský Sikyta snížil. Vzápětí Albrecht s Koderou pojistili boleslavské vítězství, šesté v této podzimní sezóně. Týmový král kanonýrů Matyáš Kodera si připsal již jedenáctou trefu a patří do desítky nejproduktivnějších mezi 243 evidovanými střelci gólů české ligy mladších dorostenců (nejlepší je teplický Jakub Řehák s 24 góly).
„Podařil se nám vstup do utkání, kdy jsme ve dvacáté minutě vedli o tři branky. Do druhého poločasu lépe vstoupil soupeř a snížil. Poté už jsme zápas ovládli a zaslouženě zvítězili," prohlásil spokojený trenér boleslavských dorostenců Vladimír Pokorný.
Sestava FK Mladá Boleslav U16: Horák - Kaulfus, Lelek (46. Slezák), Knobloch, Vynikal - Uhlík (46. Soběslav), Juranka, Kodera - Korbelář (46. Albrecht), Černý (58. Dagan), Roller (70. Zderadička). Připravení ještě byli hráč Jirků a brankář Klepal.

Góly: 11. Kaulfus, 18. Roller, 20. Korbelář, 51. Albrecht, 55. Kodera - 49. Sikyta

ŽK: Rožánek

Rozhodčí: Nejedlo - Melichar, Cigánek

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner