Po třech prohraných mistrácích jasná domácí výhra
Klub

Po třech prohraných mistrácích jasná domácí výhra

Redakce

Před tímto střetnutím měla Česká Lípa o jeden bod více než boleslavské béčko, které však po předchozích třech prohrách smolnou sérii zastavilo a ziskem tří bodů si v tabulce B skupiny ČFL polepšilo o tři příčky na desátou pozici. K příštímu utkání o třetiligové body jede v poslední říjnové neděli do Teplic a doma hraje až nedělním dopoledni 5. listopadu proti Velvarům.

První poločas začal nepřesnou střelou českolipského Beránka. Odpovědí byl boleslavský útok založený Ladrou a končící nevyužitým Kodadovým centrem. V 8. minutě první českolipský roh skončil v rukavicích boleslavského brankáře Kořána. V 9. minutě po Kodadově přihrávce Coňkovu střelu chytil českolipský gólman Michal Král. O dvě minuty později po Kodadově průniku Howardovo zakončení Michal Král vyrazil nohou a vzápětí lapil dorážku Žitného. Českolipský brankář v příštích okamžicích opakovaně podržel svůj tým, když zachytil centry Ladry a Vaníčka. V 16. minutě po Tichého přihrávce Howard v běžeckém souboji přetlačil protihráče a z deseti metrů nastřelil tyč českolipské branky.
V 18. minutě boleslavský kombinační útok završil ostřílený forvard Ladra slalomem přes tři protihráče a střelou mezi brankářovy nohy - 1:0.
Zanedlouho Boleslavští své vedení navýšili a byl u toho opět zkušený útočník z prvoligového kádru.
Ve 22. minutě Ladra šikovnou kolmicí připravil střeleckou pozici Howardovi, jenž přízemní ranou obstřelil brankáře - 2:0.
Ve 24. minutě Vítův trestný kop odhlavičkoval Rulc. V příští minutě boleslavská defenzíva zvládla druhý českolipský roh. Ve 30. minutě Žitný technickou střelou těsně minul šibenici českolipské branky. Ve 39. minutě za Vaníčkovým obloučkem sprintoval Howard, ale u míče byl dříve českolipský brankář. Poslední nebezpečnou akci před přestávkou po Ladrově pasu završil Tichý nepřesnou střelou.

Druhý poločas začal třetím gólem v českolipské síti.
Ve 47. minutě si Kaulfus poradili s dvěma bránícími soupeři a přihrál Žitnému, jehož střela k levé tyči českolipského gólmana Michala Krále zaskočila a proklouzla mu za brankovou čáru - 3:0.
Českolipští kontrovali dvě minuty po obdrženém třetím gólu, ale k jejich smůle a naštěstí pro boleslavský tým Baláž dělovkou z necelých pětadvaceti metrů nastřelil břevno. V 52. minutě po Ješetově sraženém centru získali českolipští již šestý roh v tomto utkání a po jeho rozehrání a nepovedené Černého hlavičce skončil míč v Kořánových rukavicích.
V 60. minutě českolipská ofenzivní akce z pravé strany od Víta přes Ješetu pokračovala k Brejchovi, po jehož přihrávce se ve zmatcích na malém vápně gólově prosadil Černý - 3:1.
Chvíli po snížení skóre se zdálo, že se v českolipském mužstvu vzedme motivace k dalším střeleckým úspěchům, ale Boleslavští to nepřipustili. V 64. minutě po Tichého přihrávce Ladrovu střelu Michal Král chytil. V 70. minutě opět po spolupráci s Tichým zastavil Ladru soupeř faulem.
V 75. minutě kousek od půlící čáry vybojoval míč důsledným a důrazným počínáním Alahassan, z čehož těžil Kaulfus, jehož zakončení po průniku středem soupeřovy obrany sice vyběhnuvší brankář nohou tečoval, ale gólu nezabránil - 4:1.
Necelých deset minut před koncem Boleslavští odolali sedmému soupeřovu rohu. V 83. minutě po Žižkově uvolnění se Černý ocitl ve velké šanci sám před Kořánem, který však českolipského střelce vychytal. V 90. minutě po Žitného přihrávce Kaulfusovo zakončení českolipský gólman neudržel v rukavicích a Alhassan dorážku poslal vedle branky. Boleslavští jednoznačně přehráli a přestříleli soupeře, který měl ze všech statistik lepší bilanci pouze v rohových kopech (1:10), což bylo ke konfrontaci s Malurovými svěřenci málo.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc (84. Tvrdý), Coňk, Tomáš Král - Kodad, Vostřel (68. Alhassan), Žitný, Tichý - Vaníček (41. Kaulfus), Howard (68. Gregor), Ladra. Připravení ještě byli hráči Novák, Peterka a brankář Zaplatílek.

Sestava FK Arsenal Česká Lípa: Michal Král - Beránek (26. Kříž), Filip, Nemšovský, Bulejko (46. Černý) - Brejcha (72. Valta), Vít - Baláž, Kazda, Pajkrt (46. Ješeta) - Šimon (78. Žižka).

Góly: 18. Ladra, 22. Howard, 47. Žitný, 75. Kaulfus - 60. Černý

ŽK: Coňk, Rulc, Gregor - Baláž, Brejcha

Rozhodčí: Mach - Raplík, Schmeiser

Diváků: 150

Fanshop banner Fanshop banner