S lídrem české ligy prohráli nejtěsnějším rozdílem
Klub

S lídrem české ligy prohráli nejtěsnějším rozdílem

Redakce

Předehrávané utkání dvanáctého kola, celkově už šestnácté v podzimní sezóně, boleslavští dorostenci těsně prohráli na uhříněvském hřišti s vršovickými Bohemians, kteří se ziskem těchto tří bodů vyšvihnuli do čela české ligy starších dorostenců. Boleslavští zůstávají na páté příčce nad dnem dvacetičlenného pořadí.

V celém utkání vršovičtí dorostenci prokazovali roli favoritů především herním projevem, nikoliv však střelecky. Než uplynula půlhodina, tak sice skórovali, ale v následujícím průběhu už se proti boleslavské organizované defenzívě neprosadili.
Ve 24. minutě se centr z pravé strany odrazil na hranici pokutového území, odkud se Mikuda pohotovou a přesnou střelou trefil do šibenice boleslavské branky - 1:0.
Ve 35. minutě tečovaná střela ze střední vzdálenosti se odrazila neškodně od břevna boleslavské branky.

Druhý poločas se odehrál za vršovické jalové převahy. Studničného v boleslavské brance už nikdo nepřekonal. V 53. minutě akce Bohemians vyvrcholila gólovou šancí, kterou však zakončující útočník nevyužil a branku minul. V příští minutě po povedeném pasu za boleslavskou obranu soupeř opět zakončení namířil vedle branky. V 55. minutě nebezpečnou střelu ze střední vzdálenosti vyrazil brankář Studničný na rohový kop, kterému Boleslavští odolali, stejně zdařile jako ostatním standardním situacím v tomto zápase. V 74. minutě rychlý protiútok Bohemians s finální velkou gólovou příležitostí zneškodnil dobrým zákrokem Studničný.

,,Soupeř byl více na míči a herně lepším týmem. Náš tým slušně a organizovaně bránil a předvedl příkladnou bojovnost a nasazení. Bohužel naše útočná činnost je v posledních zápasech velmi slabá. Postrádám větší odvahu v nabídce pro míč a ve hře jeden na jednoho. Vrchní hráči nedokážou udržet míče. Dále jsme zbytečně nepřesní i v době, kdy nás soupeř nedostává pod tlak. V těchto činnostech se musíme do závěru podzimní části výrazně zlepšit," znělo hodnocení těsné prohry mladoboleslavským trenérem Martinem Mrvíkem.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Studničný - Bobek, A. Bejda, Otta, Sofín (75. Horák) - S. Bejda, Černý, Matějovský (55. Kliešťík), Vokoun (45. Keller) - Bakrlík (55. Beneš), Kaiser(85. Tichý). Připravení ještě byli hráč Souček a brankář Křáp.

Gól: 26. Mikuda

ŽK: Černý - Bakrlík, Vokoun, Studničný, A. Bejda

Rozhodčí: Adámek - Andras, Chrenko

Diváků: 30

Fanshop banner Fanshop banner