Cenný bod ze střetnutí s favoritem
Klub

Cenný bod ze střetnutí s favoritem

Redakce

Ze hřiště v Uhříněvsi, kde mají vršovičtí dorostenci domácí prostředí, přivezli nejmladší boleslavští dorostenci jeden bod za zaslouženou remízu, když dotáhli dvougólový náskok soupeře. Potvrdili tak svoji pozici v bodově vyrovnaném středu dvacetičlenného pořadí české ligy mladších dorostenců.

První poločas mladí vršovičtí klokani vyhráli gólem Nohejla, který se prosadil v posledních sekundách prvního dějství - 1:0. Před tím Boleslavští neproměnili dvě šance, první skončila na břevně, druhou vyhlavičkoval z branky obránce.
Po změně stran se Boleslavští nestačili ani pořádně rozkoukat a vršovický Svoboda jim dal druhý gól - 2:0. Ke cti boleslavských mladíků patří, že se nenechali nepříznivým vývojem zaskočit. V 55. minutě spolupráci s Koderou zhodnotil Černý snížením na 2:1. Kodera se podílel i na druhém boleslavském gólu, po jeho přihrávce Juranka úspěšně přeloboval protivníkova brankáře Vagenknechta - 2:2.

„Utkání se hrálo ve vysokém tempu. Domácí udeřili těsně před poločasem. Ve druhé polovině nám kvalitní soupeř odskočil na rozdíl dvou branek. My jsme se ovšem nevzdali a zápas vyrovnali. Toto utkání se muselo líbit všem," prohlásil trenér mladoboleslavských dorostenců Vladimír Pokorný.

Sestava FK Mladá Boleslav: Horák - Ivanytskyy, Lelek, Knobloch, Vynikal - Uhlík (84. Šulc), Juranka, Kodera - Albrecht (46. Korbelář), Černý (78. Roller), Kaulfus (84. Zderadička). Připravení ještě byli hráči Janoušek, Mašek a brankář Dlask.

Góly: 45. Nohejl, 46. Svoboda - 55. Černý, 67. Juranka

ŽK: Klíma - Ivanytskyy

Rozhodčí: Andras - Adámek, Chrenko

Diváků: 30

Fanshop banner Fanshop banner