Senzační výhra nad lídrem české dorostenecké ligy
Klub

Senzační výhra nad lídrem české dorostenecké ligy

Redakce

Boleslavští mladíci překvapivě přemohli dosud neporažené teplické družstvo, které na trávě mladoboleslavské fotbalové akademie poprvé v této podzimní sezóně prohrálo a pokazilo si pověst týmu s nejlepší defenzívou české ligy mladších dorostenců, v jejíž tabulce si Boleslavští polepšili o čtyři místa a jsou nyní dvanáctí.

Od úvodního hvizdu se více než půl hodiny hrálo bez gólů. Ty začaly padat až deset minut před pauzou. Teplického brankáře Macka poprvé překonal Albrecht a o tři minuty později Kaulfus pokutovým kopem zvýšil boleslavské vedení na 2:0.

Krátce po změně stran rozhodčí Petr nařídil proti teplické brance druhý pokutový kop v tomto utkání a Kodera ho proměnil. Teprve za třígólového boleslavského náskoku přišli na řadu tepličtí střelci. V 57. minutě Kodeš a v 76. minutě Kulhánek snížili skóre na nejtěsnější rozdíl. Boleslavské páté podzimní vítězství a zisk tří bodů pojistil v 86. minutě Černý.
„Proti vedoucímu týmu tabulky jsme podali taktický a týmový výkon. První poločas jsme byli úspěšní v osobních soubojích a velmi dobří v kombinaci a presinku. Zaslouženě jsme tedy vedli v poločase o dvě branky. Druhý poločas nás soupeř donutil ke zjednodušení rozehrávky a zatlačil nás na vlastní polovinu. Kvalitní řešení brejkových situací a dobrá defenzíva nás dovedly k vítězství, které pro soupeře znamená vůbec první ztrátu bodů a pro nás velké povzbuzení do dalších zápasů," zhodnotil nečekanou výhru mladoboleslavský trenér Vladimír Pokorný.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Horák - Ivanytskyy, Lelek, Knobloch, Vynikal - Uhlík (67. Slezák), Juranka, Kodera (87. Jirků) - Kaulfus (67. Roller), Černý (87. Dagan), Albrecht (58. Korbelář). Připravení hráč Zderadička a brankář Dlask.

Góly: 36. Albrecht, 39. Kaulfus (z pokutového kopu), 49. Kodera (z pokutového kopu), 86. Černý - 57. Kodeš, 76. Kulhánek

ŽK: Šimánek, Kulhánek, Řehák

Rozhodčí: Petr - Melichar, Steinhauser

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner