O těsné vedení a dva body přišli v nastavení
Klub

O těsné vedení a dva body přišli v nastavení

Redakce

Předehrávané utkání jedenáctého kola nejprestižnější tuzemské dorostenecké ligy skončilo bez vítěze, když o plný bodový zisk přišli Boleslavští až v nastaveném čase. V neúplné tabulce poskočili na pátou příčku, ale všechna družstva za nimi mají odehraných méně mistrovských zápasů.

Do utkání vstoupili aktivněji dorostenci Slavie, pohybem a přesnou kombinací získali tlak, ze kterého vyplynulo pro boleslavské dorostence pár horkých chvilek. Ve 2. minutě slávistický kapitán Zamazal trefil ze standardky tyč boleslavské branky. V 10. minutě Boleslavští se štěstím přečkali závar před vlastní brankou, ve kterém zblokovali několik střel soupeře. V 18. minutě rozehrál Marek trestný kop zprava Buryánovi, ten pak nacentroval do slávistické šestnáctky Monyčovi, který byl ale v ofsajdovém postavení. Ve 23. minutě se na půlce uvolnil Buryán přes protihráče a poslal do brejku Gnipa, jehož při průniku do šestnáctky Slavie obránce zblokoval. Ve 30. minutě slávistický gólman Rezek vyrazil Buryánovu střelu zprava a dorážku napálil Blažek jen do boční sítě.
Ve 36. minutě zaútočili Boleslavští po pravé straně, Pastyřík svým centrem perfektně našel Gnipa ve slávistické šestnáctce, ten se uvolnil a přesnou střelou zajistil boleslavskému týmu vedení - 1:0.
Ve 38. minutě postupoval Marek středem hřiště a posunul míč Buryánovi, který akci zakončil střelou do gólmanových rukou. Ve 40. minutě si na centr z rohového kopu Slavie zprava naběhl Pudil a hlavou přestřelil boleslavskou branku.

Ve druhé polovině bojovného utkání aktéři pokračovali ve vysokém tempu. Hra se přelévala z jedné půlky na druhou a Boleslavští drželi těsné vedení. V 53. minutě Gnip podél koncové čáry přihrál před slávistkou branku, ale nenašel žádného ze svých spoluhráčů. V 58. minutě Buryán trestným kopem z dvacetimetrové vzdálenosti přestřelil branku Slavie. V 73. minutě po slávistickém centru zprava Hanzelka hlavičkoval těsně mimo boleslavskou branku. V rozmezí od 76. do 80. minuty Boleslavští nevyužili výhodu třech standardních situací. V 89. minutě hráč Slavie centroval zleva před boleslavskou branku a míč prošel podél zadní tyče do zámezí.
Ve druhé přesčasové minutě po centru zprava slávistický náhradník Hefner šťastně vyrovnal - 1:1.
Střetnutí Boleslavi s vedoucí pražskou Slavií bylo pikantní tím, že se proti sobě postavili lídři individuální střelecké statistiky. V dosavadním průběhu podzimní sezóny nastříleli boleslavský Jan Buryán devět a slávistický Pikolon osm gólů, což je nejvíce ze všech 125 evidovaných kanonýrů celostátní ligy U19. V lákavém souboji se neprosadil ani jeden.

„Po celé utkání jsme nehráli dobře v ofenzivní části, jednoduše jsme ztráceli míče a nechávali aktivitu na soupeři. V prvních dvaceti minutách jsme podali velmi špatný výkon i v defenzívě. Od dvacáté minuty jsme se celkově srovnali, zorganizovali a naše hra byla více kompaktní. I díky tomu jsme až do závěru utkání sahali po třech bodech, nicméně na konci zápasu jsme polevili v aktivitě a koncentraci, tím pádem přišel trest v podobě vyrovnání," zhodnotil remízu trenér mladoboleslavských dorostenců Marek Maňas.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Pastyřík, Zouhar, Pavlíček, Fiker - Marek (58. Výda), Kolář, Blažek (87. Bobek) - Monyč (70. Lenner), Buryán, Gnip (70. Bakrlík). Připravení ještě byli hráči Sofín, Musil a brankář Mečíř.

Sestava SK Slavia Praha U19: Rezek - Boledovič, Slončík (68. Holub), Hanzelka, Pudil (58. Herák) - Dufek, Zamazal, Koffi Ypote (58. Hefner) - Lacko (63. Palán), Pikolon, Belžík (68. Jinoch).

Góly: 36. Gnip - 90. Hefner

ŽK: Buryán, Blažek, Monyč, Lenner - Hanzelka, Zamazal, Pikolon, Hefner

Rozhodčí Trska - Nejedlo, Zoufalý

Diváků: 80

Fanshop banner Fanshop banner