První remíza v aktuální podzimní sezóně
Klub

První remíza v aktuální podzimní sezóně

Redakce

Boleslavští mladíci ukončili černou sérii pěti porážek první sezónní remízou se soupeřem ze sousedství v ligové tabulce. Ziskem jednoho bodu se posunuli o jednu příčku ze třinácté na dvanáctou, ale nadále patří mezi tři nejméně produktivní družstva.

V první polovině utkání šli boleslavští dorostenci rychle do vedení.
Ve 3. minutě přihrál Černý doleva Gashimu a jeho střela na zadní tyč lehce tečovaná bránícím hráčem skončila v liberecké brance - 1:0.
V 16. minutě utekl po levé straně liberecký útočník Čistecký a svoji akci zakončil nepřesnou střelou. Vzápětí však Boleslavští chybovali v rozehrávce a Liberečtí v boleslavské šestnáctce vytvořili závar, který naštěstí k vyrovnání nevyužili. Ve 21. minutě Gashiho pokus o průnik zprava do liberecké šestnáctky obránci zblokovali. Ve 28. minutě unikajícího libereckého Nagyho zastavil Kosorič až na hranici boleslavské šestnáctky. Ve 32. minutě utekl Nagy znovu a jeho pokus o lob gólman Dlask zmařil. Ve 40. minutě boleslavský roh zakončil Otta hlavou do rukou gólmana Ronece.

V úvodu druhé poloviny utkání se hrálo většinou mezi oběma vápny bez ohrožení jedné, či druhé branky.
V 72. minutě boleslavská defenzíva zastavila protivníkův útok z levé strany na hranici šestnáctky, kde jeden z libereckých útočníků zalehl míč a když rozhodčí Jirák překvapivě hru nepřerušil, tak Ondo nečekaně míč vydoloval a střelou k tyči srovnal skóre utkání - 1:1.
V 81. minutě Žáčkův centr v liberecké šestnáctce gólman Ronec podběhl a Kühnel v dobré pozici zmeškal správný okamžik pro dorážku. V 86. minutě boleslavský gólman Dlask zmařil akci Ptáčka, který pronikl do boleslavského vápna z levé strany. V 89. minutě Kühnel vybojoval míč, přihrál Gashimu a jeho střelu protihráči zblokovali.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Dlask - Ivanytskyy (65. Iltis), Žáček, Otta, Kocour (76. Fedečko) - Kosorič (65. Václavík), Klieštík, Honc - Černý (55. Rössler), Eichler (55. Kühnel), Gashi.

Sestava FC Slovan Liberec U17: Ronec - Vacek, Wolkiewicz, Děkan, Brtinský - Tvercovici (75. Kurc), Žitňan (62. Juszczyk), Hubka - Nagy (75. Ptáček), Čistecký (50. Hovorka), Jansa (50. Ondo).

Góly: 3. Gashi - 72. Ondo

ŽK: Žáček, Gashi, Kühnel - Wolkiewicz, Tvercovici, Hubka, Hovorka

Rozhodčí: Jirák - Kvítek, Barcuch

Diváků: 120

Pro mladoboleslavský mladší dorost je střílení gólů nadále značně nesnadný úkol. V devíti mistrovských zápasech skórovali pouze devětkrát, podobně chudobnou produkci mají už jenom předposlední Karviná a poslední Jihlava. Na mladoboleslavských devíti gólech se podílelo pět různých střelců: 3 - Michael Kühnel, Jakub Rössler, 1 - Denis Gashi, Vasyl Ivanytskyy, Jan Žáček.
Nejvíce gólů v celostátní lize U17 nastříleli mladší dorostenci druhé Sparty (43) a vedoucí Slavie (35). Ovšem individuální žebříček střelců vede s jedenácti góly Lukáš Váňa z pražské Dukly, která je v ligové tabulce třetí.

Fanshop banner Fanshop banner