Po čtyřech zápasech bez vítězství naplno bodovali
Klub

Po čtyřech zápasech bez vítězství naplno bodovali

Redakce

V devátém mistrovském utkání podzimní sezóny boleslavští nejstarší dorostenci rozstříleli liberecké vrstevníky a polepšili si z jedenácté na sedmou příčku. V prvním říjnovém týdnu hrají dvě mistrovská utkání, ve středu 4. října od 11 hodin doma proti pražské Slavii a v sobotu 7. října v Brně. Při středečním utkání se proti sobě postaví dva nejproduktivnější kanonýři soutěže, devítigóloví boleslavský Jan Buryán a slávistický Samuel Pikolon.

V úvodu utkání Boleslavští zahrávali Markem několik standardek, ale soupeřovu branku vážněji neohrozili.
Ve 26. minutě Marek poslal přesnou přihrávku z půlky hřiště doprava Buryánovi, ten se uvolnil přes libereckého obránce a přesnou střelou získal pro Boleslav vedení - 1:0.
Ve 30. minutě Boleslavští rozjeli akci po pravé straně, Monyč nacentroval doleva Buryánovi, ten podstoupil neúspěšný souboj s vyběhnuvším libereckým gólmanem Zachariášem a dorážkou Fiker trefil také jen brankáře. Ve 34. minutě proti nebezpečné střela libereckého útočníka Butska úspěšně u pravé tyče zasáhl boleslavský gólman Zaplatílek. Ve 37. minutě Slovan rozehrál trestný kop zprava centrem do boleslavské šestnáctky a Papouškovo zakončení jistě pokryl gólman Zaplatílek.
Ve 39. minutě předvedli Liberečtí průnik středem do boleslavské šestnáctky, kde Zaplatílek v pádu zároveň s vyražením míče podrazil také soupeřova útočníka a rozhodčí Kvítek nařídil pokutový kop. Liberecký kapitán Plot však penaltu poslal vysoko nad boleslavskou branku. V závěrečných minutách první půlky rozehrávali boleslavští dorostenci ještě dvě standardky, ale libereckou branku neohrozili.

Ve druhé polovině utkání hru ovládli boleslavští dorostenci, severočeského soupeře přehrávali a byli přesní v zakončování akcí. Ve 47. minutě Buryán přetaženým rohovým kopem na zadní tyči liberecké branky spoluhráče nenašel.
Ve 49. minutě boleslavskou akci z levé strany završil Fiker zpětnou přihrávkou a Gnip střelou k vzdálenější tyči branky Slovanu - 2:0.
Po deseti minutách Boleslavští své vedení navýšili.
V 59. minutě Monyč vybojoval míč před libereckou šestnáctkou, přihrál mezi libereckými beky Markovi a ten překonal brankáře Zachariáše - 3:0.
V 65. minutě pokryl boleslavský gólman Zaplatílek nebezpečnou střelu Makowskiho. V 67. minutě Buryán střelou z hranice šestnáctky orazítkoval břevno liberecké branky.
V 76. minutě Buryán potrestal chybu v liberecké rozehrávce a upravil skóre utkání na 4:0. Protože do závěrečného hvizdu rozhodčího Kvítka se již nic vážného nestalo, ukázalo se, že to byl stav konečný.

V hodnocení mladoboleslavského trenéra Marka Maňase převládala pozitiva: „Až na penaltový moment z prvního poločasu jsme podali v defenzívě zodpovědný a poctivý výkon. V útočné fázi jsme byli v prvním poločase nepřesní i kvůli nepříjemnému větru. Ve druhé části jsme naopak podali v útočné fázi slušný výkon. Celkově chválím tým za koncentraci, přístup a touhu jít po celé utkaní za vítězstvím."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Pastyřík, Zouhar, Pavlíček, Fiker (79. Sofín) - Monyč (71. Bobek), Marek (79. Oláh), Kolář, Gnip (71. Vajgl) - Buryán, Bakrlík (63. Blažek). Připravení ještě byli hráč S. Bejda a brankář Mečíř

Sestava FC Slovan Liberec U19: Zachariáš - Fanta, Mazur, Ogboi, Bakeš - Strnad (62. Dolejš), Plot (76. Přibyl), Dušák - Zieniewicz (55. Zelingr), Papoušek (55. Podrazil), Butsko (55. Makowski).

Góly: 26. a 76. Buryán, 49. Gnip, 59. Marek

Rozhodčí: Kvítek - Jirák, Barcuch

ŽK: Fiker

Diváků: 155

Fanshop banner Fanshop banner