Zklamání v severočeském Liberci
Klub

Zklamání v severočeském Liberci

Redakce

V konfrontaci rezervních týmů dvou prvoligových klubů podali boleslavští fotbalisté mizerný výkon, možná nejhorší v aktuální sezóně, a po prohře klesli z deváté na desátou pozici v B skupině ČFL. Nejbližší utkání o třetiligové body hrají v neděli 8. října od 10,15 hodin doma proti Chlumci nad Cidlinou.

Liberečtí byli před po devíti odehraných zápasech třetí od konce tabulky, proto v desátém kole posílili sestavu svého béčka několika hráči z prvoligového kádru. Jedním z nich byl nigerijský forvard Okoha, jenž už v 6. minutě překonal mladoboleslavského brankáře Kořána - 1:0.
Liberečtí se za pro ně příznivého vývoje skóre zklidnili, naopak Boleslavští postrádali rozvahu v rozehrávce, přesnost v kombinaci především v přechodové fázi a hlavně bojovnost a vůli poprat se o příznivý výsledek. Severočeský tým propásl několik příležitostí ke zvýšení svého vedení a tak první dějství skončilo nejtěsnějším gólovým poměrem.
Po přestávce se obraz hry nezměnil. Liberečtí byli nadále aktivnější, Boleslavští nenalézali herní jistotu a pohodu. Když deset minut před koncem nizozemský hráč v libereckých službách Kok gólově zužitkoval převahu svého týmu, bylo o třech bodech definitivně rozhodnuto - 2:0.
„Soupeř nás přehrál ve všech směrech a zasloužil si vyhrát větším rozdílem," reagoval na prohru zklamaný mladoboleslavský trenér Pavel Malura.

Sestava FC Slovan Liberec B: Bačkovský - Kočka, Lehoczki, Govaers - Winkler, Polyák (90. Lupoměský), Varfolomieiev (87. Horňáček), Juzvak - Lexa (67. Hadaščok), Okoh (67. Kok), Hudák (67. Málek).

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Novák (46. Rulc), Coňk, Král, König (46. Vostřel) - Kodad, Alhassan, Dohalský, Tichý (83. Yarosh) - Kaulfus (67. Hradec), Vojta (46. Howard). Připravení ještě byli hráč Tvrdý a brankář Zaplatílek.

Góly: 6. Okoh, 80. Kok

ŽK: Varfolomieiev

Rozhodčí: Depeš - Fojtík, Rázek

Diváků: 60

Fanshop banner Fanshop banner