Boleslavští rozhodli utkání třemi góly v první půli
Klub

Boleslavští rozhodli utkání třemi góly v první půli

Redakce

Boleslavské béčko po dvou prohraných zápasech porazilo hradecké béčko o tři góly, které nastřílelo v prvním poločase a upevnilo si tak postavení na deváté příčce B skupiny ČFL. Nejbližší utkání o třetiligové body hraje první říjnovou neděli venku proti libereckému béčku a o týden později v neděli 8. října od 10,15 hodin doma hostí Chlumec nad Cidlinou.

Začátek utkání ve zdánlivém poklidu vyšel lépe mladoboleslavskému týmu, který svoji první nebezpečnější akcí šel do vedení.
V 6. minutě boleslavskou svižnou kombinaci završil úspěšnou střelou zkušený Ladra - 1:0.
Hradečtí odpověděli útokem nepřesně zakončeným Mahrem. V následujících minutách se hrálo převážně uprostřed hřiště, neboť defenzívy obou týmů byly pozorné a důsledné. Boleslavští se neprosadili ze dvou rohových kopů, Hradečtí promarnili jednu obdobnou standardní situaci.
Ve 31. minutě Vaníček přesným provedením pokutového kopu zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
Za dvougólového vedení byli Boleslavští aktivnější, než východočeští protihráči a tak zaslouženě ještě před přestávkou přidali třetí gól do hradecké branky.
Ve 41. minutě po rozehraném boleslavském rohu se ve shluku hráčů nejlépe zorientoval Šimek a elegantní patičkou z hranice brankoviště zaskočil hradeckého brankáře Čábelku - 3:0.

Ve druhém poločase už gól nepadl. Hradečtí sice v 54. minutě dostali míč do boleslavské branky, ale rozhodčí Beneš gól neuznal kvůli ofsajdovému postavení střelce. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou, ale nebezpečných zakončení bylo poskrovnu. Po dvouminutovém nastavení utkání skončilo jednoznačnou výhrou boleslavské rezervy.

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Kadlec (46. Novák), Rulc, Šimek - Alhassan, Král, Tichý, Dohalský (69. Vostřel) - Vaníček (76. Howard), Ladra (46. Kaulfus), Mašek (84. Peterka). Připraveni ještě byli hráč König a brankář Zaplatílek.

FC Hradec Králové B: Čábelka - Baloun, Mahr, Achmoranz, Hypšman (88. Kalina), Hodač (84. Mišiči), Hlaváč, Boniš, Musil, Šimon (46. Březák), Holovatskyi (76. Matiushenko).

Góly: 6. Ladra, 31. Vaníček (z pokutového kopu), 41. Šimek

ŽK: Kaulfus, Mašek - Hypšman, Musil, Schmoranz

Rozhodčí: Jan Beneš - Adam Beneš, Ježek

Fanshop banner Fanshop banner