Pohárový duel proti Prostějovu je na programu už v úterý
Klub

Pohárový duel proti Prostějovu je na programu už v úterý

Redakce

Utkání 3. kola tuzemského poháru MOL Cup 2023-24 FK Mladá Boleslav - 1. SK Prostějov se hraje v úterý 26. září od 17 hodin v mladoboleslavské Lokotrans Aréně. Bude opakováním střetnutí třetího kola minulého pohárového ročníku. Vstup na pohárové utkání je zdarma.

Bezmála přesně před rokem boleslavští s prostějovskými fotbalisty hráli ve středu 19. října 2022 o postup do osmifinále MOL Cupu. Boleslavští vyhráli 4:0 góly Ladry, Maška, Látala a Marečka. Než začaly padat góly, tak v úvodní desetiminutovce nastřelili tyče nejprve boleslavský Mareček a později prostějovský Píchal. Deset minut před přestávkou už době boleslavského třígólového vedení prostějovský Šumbera také trefil tyč boleslavské branky a Píchalovu dorážku z ofsajdového postavení sudí Klíma za gól neuznal. Osm minut před koncem Žitný nastřelil tyč prostějovské branky.
Ke kádrovým zajímavostem jistě patří, že v prostějovské sestavě byli Píchal, který před tím v Mladé Boleslavi hostoval, a Kušej, jenž je od letošního ledna boleslavským hráčem. Čerstvým prostějovským hráčem je Látal, přestoupivší nedávno z Mladé Boleslavi.

Statistika loňského pohárového klání
Sestava FK Mladá Boleslav
: Mikulec - Donát, Karafiát (77. Suchý), Šimek - Látal, Kubista (46. Dancák), Mareček (60. Stránský), Fulnek (60. Pech) - Darmovzal - Ladra (46. Žitný), Mašek. Sestava 1. SK Prostějov: Krynskyi - Blahuta, Bialek (70. Zbožínek), Elbel, Bolf - Píchal, Kušej (56. Bartolomeu), Kulig (46. Shchedryi), Šumbera, Koudelka - Pinc (46. Ali-Abubakar). Góly: 19. Ladra, 30. Mašek, 33. Látal, 56. Mareček. Rozhodčí: Klíma - Pečenka, Cichra. Diváků: 350.

Program 3. kola MOL Cup 2023-24
Úterý 26. září od 16 hodin: SK Kladno - FC Slovan Liberec
Úterý 26. září od 17 hodin: FK Mladá Boleslav - 1. SK Prostějov
Středa 27. září od 15,30 hodin: TJ Jiskra Domažlice - FK Jablonec
Středa 27. září od 15,30 hodin: SFK Opava - FC Zbrojovka Brno
Středa 27. září od 15,30 hodin: SK Zápy - FC Baník Ostrava
Středa 27. září od 15,30 hodin: TJ Slovan Velvary - FK Pardubice
Středa 27. září od 16 hodin: SK Hanácká Slavia Kroměříž - SK Slavia Praha
Středa 27. září od 16 hodin: SK Líšeň - AC Sparta Praha
Středa 27. září od 16 hodin: MSK Vyškov - FK Teplice
Středa 27. září od 18 hodin: FC Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové
Středa 27. září od 18 hodin: 1. FC Slovácko - FK Dukla Praha
Středa 11. října od 15 hodin: FK Viktoria Žižkov - SK Sigma Olomouc
Středa 11. října od 15 hodin: SK Uničov - FC Zlín
Středa 11. října od 15,30 hodin: SK Sparta Kolín - Bohemians Praha 1905
Čtvrtek 12. října od 16 hodin: FC Viktoria Mariánské Lázně - FC Viktoria Plzeň
Středa 1. listopadu od 17 hodin: SK Dynamo České Budějovice - MFK Chrudim

Prostějov se do historie českého poháru zapsal rekordní výhrou v letošním prvním kole, když ve středu 9. srpna 2023 vyhrál nad divizním TJ Řepiště 26:0, což byl důsledek neuspořádaných poměrů v protivníkově klubu a za stávkující hráče dospělého áčka narychlo zaskočili béčkaři a dorostenci. O prostějovské góly se podělilo devět hráčů, z nichž Silný skóroval jedenáctkrát a z dalších přidali Cienciala, Bartolomeu a Moučka po třech, Jaroň dva, Koudelka, Bartoš, Slaměna a Zapletal po jednom.
Ze druhého do třetího kola už Prostějov tak snadnou cestu neměl. Na hřišti třetiligového 1. SC Znojmo FK sice vyhrál 4:2, ale jednogólové vedení z prvního poločasu, které zařídil Jaroň, dorovnal deset minut po změně stran znojemský Neto. V 70. minutě skóroval prostějovský Slaměna, ale znojemský Neto o pět minut později znova srovnal. V závěrečné desetiminutovce prostějovský postup stvrdili Bartolomeu a Habusta.

Mladá Boleslav ze druhého do třetího kola letošního MOL Cupu postoupila přes třetiligové Ústí nad Labem výhrou 4:2, když po dvou boleslavských gólech dali Lukáš Mašek a Daniel Mareček.

V aktuální druholigové tabulce je Prostějov předposlední ze šestnácti účastníků s devíti body a skóre 12:20, což je třetí nejmenší počet nastřílených a druhý nevyšší počet obdržených gólů. Z deseti mistrovských utkání postupně porazil doma žižkovskou Viktorii 2:1, prohrál v Kroměříži 0:3, remizoval doma s béčkem Sparty 3:3, venku s béčkem Olomouce 1:1, prohrál doma s Vlašimí 0:1, v Chrudimi 2:6, doma s Brnem 0:1, remizoval venku s Táborskem 0:0, prohrál ve Vyškově 3:4 a vyhrál doma nad posledním Varnsdorfem 1:0.

Fanshop banner Fanshop banner