Po vysoké prohře sešup v tabulce o čtyři místa
Klub

Po vysoké prohře sešup v tabulce o čtyři místa

Redakce

Utkání z programu sedmého kola české dorostenecké ligy bylo v pořadí již desátým v aktuální podzimní sezóně a nečekaně nepovedeným v podání mladoboleslavských mladíků, kteří tak v průběžném pořadí dvaceti týmů klesli z desáté na čtrnáctou příčku.

Boleslavští po předchozí výrazné výhře v Českých Budějovicích začali na domácí trávě s ofenzivní chutí, která jim vydržela půl hodiny, než v rozmezí tří minut dvakrát inkasovali od Šice a Förstera. Do druhého poločasu se vrátili se záměrem, že dvougólové manko zvládnou dorovnat, ale pardubický Šic v 62. minutě východočeský náskok zvýšil na rozdíl tří. Gól Kodery v 70. minutě vzkřísil mladoboleslavskou naději jen na pár minut, než pardubičtí Vrančík, Beránek a Čvančar z rozmezí od 72. do 78. minuty dali skóre jednoznačnou podobu. Teprve za rozhodnutého stavu druhý gól do pardubické branky dal Roller.

„Neodehráli jsme dobré utkání především po taktické stránce. V prvním poločase jsme začali aktivně a vytvořili si několik dobrých šancí. Soupeř nám ovšem vyjížděl z presinku, který nám nefungoval a do poločasu odskočil na rozdíl dvou branek. Do druhé půle jsme změnili rozestavení, ovšem soupeř nás trestal dobrými brejky a náběhy z druhé vlny do otevřené obrany a zaslouženě si odvezl všechny body," řekl zklamaný mladoboleslavský trenér Vladimír Pokorný.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Klepal - Knobloch, Janoušek, Jirků, Vynikal (57. Korbelář) - Slezák (64. Soběslav), Juranka, Uhlík (64. Dagan) - Kaulfus (57. Albrecht), Kodera, Holzer (46. Roller). Připravení ještě byli hráč Lelek a brankář Škrdla

Góly: 70. Kodera, 87. Roller - 30. a 62. Šic, 33. Förster, 72. Vrančík, 73. Beránek, 78. Čvančar

Rozhodčí: Wolf - Tichý, Štěpánek

Diváků: 35

Fanshop banner Fanshop banner