Osmnáctileté trápí nízká střelecká produktivita
Klub

Osmnáctileté trápí nízká střelecká produktivita

Redakce

Utkání, které bylo z programu sedmého kola již v pořadí desátým v letošní podzimní sezóně, boleslavští dorostenci těsně prohráli. S pouhými osmi body za dvě výhry a dvě remízy jsou na čtvrté příčce od konce tabulky české dorostenecké ligy s dvaceti účastníky.

Úvod utkání hraného v areálu mladoboleslavské akademie probíhal bez větších šancí za mírné herní převahy východočeského týmu.
Ve 28. minutě po míči do boleslavského pokutového území neuhlídal Černý protihráče a ten hlavou nastřelil břevno a následnou opakovanou dorážkou pardubický Reil krásnou střelou na zadní tyč vstřelil, jak se později ukázalo, rozhodující gól utkání - 0:1.
Ve 39. minutě po boleslavském rohovém kopu Stanislava Bejdu ve velké šanci vychytal pardubický brankář Doleček a dorážku do prázdné branky nezvládl Beneš. Ve 40. minutě po dlouhém míči za boleslavskou obranu a špatné reakci všech stoperů se řítil jeden z pardubických útočníků sám na branku, v níž se vyznamenal gólman Mečíř bravurním zlikvidováním protivníkovy velké šance.

Druhý poločas na těsném pardubickém vedení nic nezměnil navzdory boleslavskému úsilí. Ve 47. minutě Blažkův trestný kop z necelých dvaceti metrů pardubický Doleček vyrazil a Součkova dorážka místo do prázdné branky mířila nepochopitelně mimo. V 63. minutě po pardubické hezké akci z levé strany chytil gólovou šanci Mečíř, který se činil i o minutu později, když zmařil další soupeřovu nebezpečnou akci přes spící boleslavské obránce. V 68. minutě přinutil k výbornému zákroku pardubického brankáře Dolečka nebezpečným zakončením na zadní tyč Vokoun.
V 70. minutě po střele Součka zahrál jeden z pardubických hráčů ve vlastní šestnáctce rukou, ale rozhodčí Tichý pokutový kop neodpískal. V 73. minutě pardubickou gólovou šanci zneškodnil Mečíř. Na druhé straně v 86. minutě se po centru z pravé strany dostal do šance Souček, ale jeho zakončení opět zneškodnil výborný Doleček. V 89. minutě se nechal po autovém vhazování přetlačit Vokoun a následnou šanci Pardubičtí nedokázali využít. Boleslavští prohráli šesté podzimní utkání o body, třetí bez vstřelení jediného gólu. Po čtvrtině odehraného programu české ligy starších dorostenců U18 mají třetí nejhorší střeleckou produktivitu, méně gólů nastříleli pouze dorostenci Motorletu (13), Admiry (13) a jasně poslední Příbrami (5).
„Po celé utkání se nám nedařilo. I přes mírné zlepšení ve druhé polovině utkání jsem postrádal od našeho týmu větší touhu a nasazení z výsledkem něco udělat. Soupeř předvedl velkou herní kvalitu a zápas zaslouženě vyhrál a jen díky našemu brankáři pouze rozdílem jedné branky," zhodnotil těsnou prohru mladoboleslavský trenér Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Mečíř - A. Bejda, Ulrich, Keller (75. Vostřel) - Bobek (60. Horák), Černý, Blažek (70. Viták), Vokoun - S. Bejda, Beneš (60. Nguyen), Monyč (45. Souček). Připravení ještě byli hráč Kaiser a brankář Studničný.
Gól: 28. Reil

Rozhodčí: Tichý - Štěpánek, Wolf

Diváků: 70

Fanshop banner Fanshop banner