Jeden bod za bezgólovou remízu
Klub

Jeden bod za bezgólovou remízu

Redakce

V sedmém mistrovském utkání nejprestižnější tuzemské dorostenecké ligy hraném v Libčicích nad Vltavou po vyrovnaném průběhu nepadl ani jeden gól a obě družstva si tak připsala po bodu do tabulky. Boleslav je nyní devátá s vyrovnaným skóre 14:14. Nejbližší utkání o body hraje v sobotu 23. září na Spartě a o týden později v sobotu 30. září doma proti Liberci.

V utkání od první minuty hraném v tempu se akce střídaly na obou stranách, ale zakončení postrádala přesnost. V 8. minutě defenzíva Dukly odvrátila první boleslavský roh pouze k Markovi, který pálil nad soupeřovu branku. V 18. minutě rozjetou akci Dukly po levé straně zastavil až stoper Pavlíček ve vlastní šestnáctce. Ve 30. minutě dorostenci Dukly rozehráli rohový kop a zakončili ho nepřesnou střelou z dvaceti metrů. Ve 36. minutě Gnip minul branku Dukly. V 38. minutě Markem rozehranou standardku Buryán završil hlavou nad soupeřovu branku. Ve 43. minutě si s Buryánovou střelou gólman Dukly Vácha poradil.

Ve druhé polovině se obraz hry příliš nezměnil. I když se Boleslavští objevovali častěji před protivníkovou brankou, gól nedali. A když v 55. minutě po Fikerově centru Lenner hlavou překonal gólmana Váchu, rozhodčí Černoevič odpískal Lennerovi útočný faul a gól v boleslavský prospěch neuznal. Při zahrávání boleslavských standardních situací neuspěli v nadějných šancích Kolář, Marek a Buryán. V poslední minutě Buryán trestným kopem z dvaceti metrů těsně přestřelil branku Dukly.

„Všechny kluky chválím za kvalitní výkon. Soupeři jsme téměř nic nedovolili a nám chybělo ke vystřelení branky více kvality v útočné třetině hřiště," řekl k bezgólové remíze mladoboleslavský trenér Marek Maňas.

Sestava FK Dukla Praha U19: Vácha - Valentík, Pančev, Bárta, Prior - Lopatář, Kožený (61. Svojsík), Laredo Thomas (61. Sladovník) - Uher (61. Skalník), Mikeš, Špírek (77. Gruntorád).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Pastyřík, Zouhar, Pavlíček, Fiker - Marek (77. Oláh), Výda, Kolář - Lenner (67. Monyč), Buryán, Gnip (77. Bakrlík). Připravení ještě byli hráči Sofín, Blažek, Bobek a brankář Mečíř.

ŽK: Pančev, Lopatář - Marek, Fiker, Oláh

Rozhodčí: Černoevič - Fišer, Bečvář

Diváků: 80

Fanshop banner Fanshop banner