Tři body za nejvýraznější venkovní výhru v aktuální sezóně
Klub

Tři body za nejvýraznější venkovní výhru v aktuální sezóně

Redakce

Deváté utkání podzimní sezóny 2023 patřilo do programu předehrávaného 18. kola české ligy mladších dorostenců a Boleslavští v něm získali tři body za výraznou výhru na jihu Čech, kterou si v konkurenci dvaceti družstev polepšili na desátou příčku.

První dějství se odehrálo bez jediného gólu, i když o šance před oběma brankami nouze nebyla včetně rohových kopů po třech na každé straně. Už v úvodní minutě po boleslavské ztrátě míče v přechodové fázi Budějovičtí přestřelili soupeřovu branku. Ve druhé čtvrthodince se neprosadil střílející Kodera, ani hlavičkující Roller. Ve 28. minutě Rollerův střelecký pokus budějovický gólman Vacikar chytil a uspěl i o tři minuty později při Kaulfusově zakončení po Rollerově uličce. Ve 33. minutě po Vynikalově přihrávce Roller nastřelil břevno budějovické branky a ve 35. minutě v další velké boleslavské šanci po spolupráci s Uhlíkem z pár metrů střílejícího Kaulfuse vychytal Vacikar. Ve 37. minutě budějovický Zeman z dobré pozice přeloboval s boleslavským brankářem i branku. V závěrečných poločasových minutách neuspěli střílející boleslavští Slezák a Roller.

Po změně stran si boleslavští nejmladší dorostenci konečně srovnali mířidla a začali se trefovat.
V 52. minutě jihočeského soupeře načal Kaulfus trestným kopem nařízeným za faul na Koderu - 0:1.
V 58. minutě ve finále boleslavské kombinační akce Uhlík vyslal do šance Slezáka, který těsně minul branku. V 72. minutě po rychlém Albrechtově úniku Holzer přestřelil odkrytou soupeřovu branku.
V 73. minutě po krásné akci na jeden dotek poslal Uhlík do šance Holzera, který po zdařilé kličce brankáři zvýšil boleslavské vedení na 0:2.
Utkání pokračovala pod taktovkou ofenzívní Boleslavi. V 74. minutě se v nadějné šanci po postupném útoku neprosadil Albrecht a v příští minutě po spolupráci Knoblocha s Uhlíkem trefil Dagan jihočeského brankáře.
V 79. minutě Albrecht utekl soupeřovým obráncům a jeho střelu vyrazil brankář Vacikar pouze k Daganovi, který už skóroval - 0:3.
V 82. minutě Soběslavova střela minula českobudějovickou branku.
V 90. minutě v koncovce pěkné boleslavské kombinace Lelek poslal do šance sprintujícího Albrechta a ten dal na boleslavskou výhru konečnou pojistku - 0:4.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Škrdla - Lelek, Kodera (66. Dagan), Slezák (62. Albrecht), Roller (62. Knobloch) - Uhlík (80. Soběslav), Korbelář (62. Holzer), Vynikal - Juranka, Kaulfus, Jirků. Připravení ještě byli hráč Janoušek a brankář Klepal.

Góly: 52. Kaulfus, 73. Holzer, 79. Dagan, 90. Albrecht.

ŽK: Švejnoha - Juranka, Lelek.

Rozhodčí: Cigáň - Panský, Dimitrov.

Diváků: 62.

Fanshop banner Fanshop banner