Nečekaně prohráli na hřišti protivníka z konce tabulky
Klub

Nečekaně prohráli na hřišti protivníka z konce tabulky

Redakce

V pátém mistrovském utkání české žákovské ligy Boleslavští nezískali ani jeden bod v konfrontaci se soupeřem s třetí nejhorší defenzívou, kterému dopřáli premiérové vítězství v aktuální sezóně.

Do utkání vstoupila obě družstva ofenzívně, což potvrdila i gólově. Jablonečtí vedli od 6. minuty Eliášem. Už v příští minutě Denis Beran vyrovnal, navíc ten samý hráč ve 25. minutě z pokutového kopu dokonal obrat skóre v mladoboleslavský prospěch. Bohužel Boleslavští očekávání, že dostanou vývoj zápasu pod svoji kontrolu, nenaplnili a laxností dovolili soupeři dvakrát do přestávky skórovat. Ve 30. minutě Hušek vyrovnal a ve 37. minutě Volek proměněním pokutového kopu vrátil Jablonci těsné vedení.

V druhém dějství byla vidět snaha boleslavských fotbalistů o opětovné otočení vývoje utkání, ale hrubou chybou se jejich gólové manko naopak zvýšilo. V 52. minutě se jablonecký Eliáš trefil v tomto zápase podruhé do boleslavské branky. O necelých pět minut později sice Šipoš snížil boleslavskou ztrátu na jednogólový rozdíl, ale z dalších střeleckých příležitostí už Boleslavští neproměnili ani jednu.

„Podali jsme velmi špatný týmový výkon. Zápas, který měl vypadat diametrálně jinak přístupem jak v obraně, tak při gólových příležitostech, se vyvinul zcela jinak a snad nám poslouží k tomu, jak již žádný další podobně neodehrát," zlobil se trenér mladoboleslavských žákovských fotbalistů Jindřich Stejskal.

Sestava FK Mladá Boleslav U14: F. Novotný - Procházka, Marat (41. Synek), Nefedov, Marks (41. J. Novotný) - Brůček, A. Beran, Elman, Šipoš, Zdich (60. Plachý) - D. Beran.

Góly: 6. a 52. Eliáš, 30. Hušek, 37. Volek (z pokutového kopu) - 7. a 25. D. Beran, (druhý z pokutového kopu), 56. Šipoš.

Rozhodčí: Jirák - Linhart, Klement

Diváků: 150

Fanshop banner Fanshop banner