Bod ze severu Čech za první remízu v sezóně
Klub

Bod ze severu Čech za první remízu v sezóně

Redakce

Osmé utkání na hřišti u základní školy v jablonecké Mozartově ulici skončilo bez vítěze a pro boleslavské družstvo šestnáctiletých to byla první remíza v aktuální podzimní sezóně. Oba góly, vedoucí boleslavský i vyrovnávací jablonecký, padly v prvním poločase, po přestávce s ukazatelem skórem už nikdo nepohnul.

První poločas začali Boleslavští nepřesnou střelbou a brzkým ziskem rohového kopu, kterému se Jablonečtí ubránili a vyrazili do rychlého protiútoku. Zarazil ho až brankář Klepal dobrým zákrokem.
V 8. minutě boleslavská ofenzivní akce vyvrcholila Lelkovým centrem, který jablonecký brankář Plíšek vyrazil pouze ke Koderovi, jenž zachoval klid a s přehledem skóroval - 0:1.
V příštích minutách Boleslavští promarnili dva rohové kopy, podobné standardní situace nevyžili ani Jablonečtí, kteří navíc měli dvě šance z akcí po levé straně, v obou případech dobře zasáhl gólman Klepal.
Ve 35. minutě po standardní situaci rozehrané z poloviny hřiště za boleslavskou obranu se k míči dostal nedůsledně krytý Kostka a střelou z otočky vyrovnal - 1:1.
Než skončilo první dějství, zlikvidoval boleslavský brankář Klepal nebezpečnou soupeřovu střelu a se spoluhráči společným úsilím odolali dvěma rohovým kopům.

Druhý poločas se odehrál bez gólů, i když aktéři v ofenzivním úsilí nepolevili. Hned v první minutě po přestávce po Albrechtově úniku a centru čerstvý Roller nezkrotil míč před severočeskou brankou a z velké boleslavské šance nic nebylo. V 64. minutě ve velkém závaru před jabloneckou brankou Uhlíkovi nesedla střela. V 83. minutě při velké jablonecké šanci zachránil boleslavské družstvo od inkasování brankář Klepal. Z útočných aktivit pouze narůstal počet rohových kopů, jejich poměr na konci utkání byl 13:7 v jablonecký prospěch. V závěrečných minutách byli blízko vítězné trefě Boleslavští, ale Kaulfus i Kodera nastřelili brankáře Plíška a v jiné akci Kaulfus zakončil brejk přestřelením jablonecké branky z malého vápna.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Klepal - Knobloch, Kodera, Lelek, Vynikal (53. Uhlík) - Janoušek, Zderadička (79. Slezák), Dagan (46. Roller) - Albrecht (61. Korbelář), Juranka, Holzer (46. Kaulfus). Připravení ještě byli hráč Jirků a brankář Škrdla.

Góly: 35. Kostka - 8. Kodera.

ŽK: Ondráček, Mejsnar.

Rozhodčí: Barcuch - Bohata, Jirák.

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner