Boleslavští v reprezentačních dresech
Klub

Boleslavští v reprezentačních dresech

Redakce

Do zářijových reprezentačních zápasů zasáhlo šest hráčů FK Mladá Boleslav. Česko reprezentovali Suchomel, Mašek, Buryán, za Martinik hrál Poulolo, za Zambii Sakala a za Bahrain Abdulla Yusuf Helal.

Do mezistátních zápasů dospělých reprezentací zasáhli z mladoboleslavského hráčského kádru tři zahraniční fotbalisté. Florent Gregoire Poulolo v utkáních Ligy národů CONCACAF (severní a střední Amerika) Panama - Martinik 3:0 a Martinik - Curacao 1:0 odehrál vždy celých devadesát minut. Benson Sakala v utkání Poháru afrických národů Komory - Zambie 1:1 z pozice náhradníka naskočil do hry už ve 13. minutě za zraněného Kelvina Kapumbu ze zambijského klubu Zanaco. Abdulla Yusuf Helal ve dvou přátelských zápasech byl vždy v základní sestavě, v prvním Bahrain - Kuwait 1:3 odehrál 88. minut a ve druhém Bahrain - Turkmenistan 1:1 hrál 77 minut.

U dvou remízových duelů českého dospělého reprezentačního áčka 1:1, v pražské Fortuna Aréně s Albánií i v budapešťské Puskás Aréně s Maďarskem, byl mladoboleslavský masér Jan Skoupý, ale v hráčském dresu nikdo.
Za českou juniorskou reprezentaci U21 hrál Martin Suchomel, jenž v Mladé Boleslavi hostuje z pražské Sparty. Na hřišti v Uherském Hradišti při přátelské výhře nad Slovenskem 2:0 i v Reykjavíku při kvalifikační prohře na ME s Islandem 1:2 odehrál vždy kompletních devadesát minut.
Za českou juniorskou reprezentaci U20 nastoupil dvakrát mladoboleslavský Lukáš Mašek. V Targoviste při prohře s Rumunskem 0:2 hrál půl hodiny od 59. minuty, kdy vystřídal zlínského Toma Slončíka, a v Táboře při prohře s Itálii 0:1 byl v základní sestavě do 74. minuty, než jej vystřídal chrudimský David Látal.
Za českou dorosteneckou reprezentaci U19 hrál mladoboleslavský Jan Buryán ve dvou utkáních na hřišti v belgickém Hasseltu. V remízovém proti Skotsku 2:2 začal v základní sestavě a vystřídaný byl v 65. minutě, do prohraného s Belgii 1:3 naskočil jako střídající až v 65. minutě.

Fanshop banner Fanshop banner