Domácí ztráta bodů po neefektivním výkonu
Klub

Domácí ztráta bodů po neefektivním výkonu

Redakce

Šesté mistrovské utkání celostátní ligy staršího dorostu prohráli Boleslavští na domácím hřišti v areálu Akademie FK Mladá Boleslav s jihlavskými vrstevníky, ač byli po celé utkání herně lepší a více na míči, doplatili však na malý důraz a slabou efektivitu v šestnáctce soupeře. V tabulce sklouzli ze čtvrté na šestou příčku. V nejbližším programu cestují dvakrát do Prahy k utkáním proti Dukle v sobotu 16. září a proti Spartě v sobotu 23. září.

V úvodu utkání Boleslavští promarnili několik výborných příležitostí ke vstřelení branky. Ve 3. minutě po centru zleva zakončení Gnipa a Výdy vyneslo boleslavskému týmu opakovanou výhodu dvou rohových kopů, po druhém Fiker hlavičkoval nad jihlavskou branku. V 10. minutě po Lennerově přihrávce Gnip z dobré pozice vystřelil těsně mimo jihlavskou branku.
Ve 13. minutě Jihlavští rozehráli rohový kop přetaženým centrem a u zadní tyče boleslavské branky se hlavou gólově prosadil Záruba - 0:1.
O čtyři minuty později Jihlavští své vedení zvýšili.
V 17. minutě po jihlavském centru zleva zakončil útočnou akci gólovou střelou Kryštof - 0:2.
V 19. minutě po výkopu od boleslavské branky Lenner akci zakončil zblokovanou střelou. Následně Boleslavští zahrávali tři rohové kopy, třetí završil Zouhar hlavou mimo soupeřovu branku.
Ve 22. minutě zaútočili Boleslavští zprava a po Bobkově přihrávce do jihlavské šestnáctky střelecky uspěl Lenner - 1:2.
Ve 29. minutě Boleslavští vybojovali míč před jihlavskou šestnáctkou a po Lennerově přihrávce Kolář střílel zpoza šestnáctky nepřesně. Ve 36. minutě po Markově trestném kopu z míst uvnitř soupeřovy šestnáctky zakončovali nepřesně nejprve Pavlíček a po něm Výda. Ve 43. minutě po Markem rozehrané boleslavské standardce Pastyřík odcentroval do jihlavské šestnáctky a Fikerovu střelu pokryl jihlavský gólman Nevěčný.

Ve druhé polovině pokračovali Boleslavští v marné snaze o vyrovnání. Z mnoha standardních situací však jihlavskou branku výrazně neohrozili. V 52. minutě si Zouhar narazil míč s Gnipem a zakončil nepřesnou střelou. V 57. minutě jihlavští obránci zblokovali střelu Vajgla do zámezí, z následného rohového kopu Fiker branku soupeře přestřelil.
V 62. minutě jihlavský útok povedenou střelou z hranice šestnáctky zakončil Zimmermann - 1:3.
Pro Boleslav tak domácí utkání skončilo nelichotivou prohrou.

„Jsem velmi zklamaný z výsledku utkání, ve kterém jsme herně nepropadli a vytvořili si několik brankových příležitostí. Bohužel jsme už druhé utkání po sobě neefektivní v koncovce a v obranné činnosti se chováme naivně, bez agresivity a odvahy," znělo smutné hodnocení mladoboleslavského trenéra Marka Maňase.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Bobek (35. Pastyřík), Zouhar, Pavlíček, Fiker - Marek (76. Blažek), Výda, Kolář - Gnip (60. Monyč), Lenner (60. Bakrlík), Vajgl. Připravení ještě byli hráči Sofín, Oláh a brankář Mečíř.

Sestava FK Vysočina Jihlava U19: Nevěčný - Veselý, Dolejší, Haala, Matoušek - Záruba, Hudák (46. Šubert), Maňásek - Kryštof (55. Šebek), Zimmermann (91. Kotoun), Udržal (88. Merunka).

Branky: 22. Lenner - 14. Záruba, 17. Kryštof, 62. Zimmermann

ŽK: Marek, Vajgl

Rozhodčí: Klíma - Nešněra, Švec

Diváků: 90

Fanshop banner Fanshop banner