FAČR na podzim obnoví úspěšný projekt UEFA Playmakers
Klub

FAČR na podzim obnoví úspěšný projekt UEFA Playmakers

Redakce

Fotbalová asociace České republiky na podzim naváže na úspěšný projekt UEFA Playmakers. Ten je určen pro dívky od 5 do 8 let, které zábavným způsobem přenese do světa fotbalu. Dívky se budou s fotbalem seznamovat prostřednictvím příběhů Walta Disneyho.

Fotbalová asociace České republiky (FAČR) naváže a během podzimu obnoví úspěšný projekt UEFA Playmakers. Projekt, který pilotně v ČR odstartoval v září roku 2021, má za cíl podpořit ženský fotbal a jeho členskou základnu.

Od startu projektu se jej zúčastnily již stovky malých dívek, které si ve více než 20 centrech po celé ČR mohly vyzkoušet nejen fotbalové, ale hlavně pohybové aktivity, které byly spojené s pohádkovými příběhy Walta Disneyho.

„Za celý ženský fotbal jsme rádi, že i letos na podzim můžeme navázat na úspěšný projekt UEFA Playmakers. Podzimní lekce umožnily více než 500 mladým dívkám vyzkoušet si základní pohybová cvičení a fotbalové dovednosti spojené s pohádkovými příběhy. Věříme, že se tento projekt stane dlouhodobě nedílnou součástí ženského fotbalu v České republice a pomůže nám do budoucna se zvyšováním členské základny," říká Erich Brabec, vedoucí Úseku ženského fotbalu a pověřený Technický ředitel FAČR.

Více zde: https://www.fotbal.cz/zeny/facr-na-podzim-obnovi-uspesny-projekt-uefa-playmakers/a18845

Fanshop banner Fanshop banner