Jeden bod za herní zlepšení po nepovedené půlhodině
Klub

Jeden bod za herní zlepšení po nepovedené půlhodině

Redakce

Utkání oficiálně čtvrtého kola nového ročníku 2023-24 bylo teprve třetím o mistrovské body v České lize mladších žáků. Boleslavští po předchozí domácí těsné prohře s novobydžovskou Cidlinou a výrazné výhře v Ústí nad Labem remizovali doma s dosud neporaženou Spartou a v aktuálním pořadí jsou sedmí v šestnáctičlenné tabulce.

Do zápasu se boleslavským mladších žáků dlouho nedařilo dostat, scházela jim odvaha na míči i pohyb hráčů bez míče, a to jak v útoku, tak v obraně. Téměř půl hodiny byli pod velkým tlakem soupeře, který úvodní převahu potvrdil gólově.
Ve 28. minutě šla Sparta Müllerovým gólem do zaslouženého vedení - 0:1.
Boleslavští sice mohli ještě před přestávkou vyrovnat, ale ojedinělou šanci neproměnili. Příslibem bylo postupné vyrovnání hry.

V druhé půli Boleslavští navázali na závěrečnou čtvrthodinku prvního dějství. Pražskému soupeři se vyrovnali běžecky, soubojově i odvahou v práci s míčem.
V 77. minutě boleslavské herní zlepšení potvrdil Denis Beran vyrovnávacím gólem - 1:1.
Boleslavští ztrátu z prvního poločasu po zásluze dorovnali a v závěrečné čtvrthodině mohli i dokonat obrat ve vývoji skóre, ale s ohledem na nezdařený úvod utkání byla konečná remíza nejspíše spravedlivým výsledkem.

„Po tom, kdy jsme se do zápasu dlouho nemohli dostat soubojově, herní odvahou, intenzitou a přečkali několik šancí soupeře, jsme podali velmi dobrý týmový výkon. Přibližně od třicáté minuty zápasu se naše hra změnila a klukům patří velká pochvala, za výkon, který by měl být pro nás standardem," uvedl mladoboleslavský trenér Jindřich Stejskal.

Sestava FK Mladá Boleslav U14: Filip Novotný - Procházka (34. Brůček), Tománek, Marat, Zelenka (56. Marks) - Synek (22. Plachý), Adam Beran, Šipoš, Elman, Zdich (52. Jakub Novotný) - Denis Beran. Připravený byl brankář Šedivý.

Góly: 77. D. Beran - 28. Müller

ŽK: D. Beran

Rozhodčí: Nejedlo - Steinhauser, Váňa

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner