Po překvapivé výhře nad Spartou překvapivě prohráli s Táborskem
Klub

Po překvapivé výhře nad Spartou překvapivě prohráli s Táborskem

Redakce

V sedmém mistrovském utkání boleslavští šestnáctiletí mladíci inkasovali již pátou porážku, tentokrát značně nečekanou na domácím hřišti od soupeře, jenž měl s třiadvaceti obdrženými góly jasně nejslabší defenzívu z dvaceti účastníků české dorostenecké ligy. Boleslavští jsou nyní šestnáctí s odstupem tří bodů od posledního Ústí nad Labem.

Začátek domácího utkání proti Táborsku horší pro boleslavské mladíky být nemohl.
V 1. minutě sérii nedorozumění nesoustředěné boleslavské obrany při dlouhém nákopu táborského brankáře Lhotáka potrestal Hamr gólovou střelou z hranice vápna - 0:1.
V úvodní čtvrthodince obě družstva rozehrávala po dvou rohových kopech bez valného efektu. V 19. minutě byli Táborští blízko navýšení svého vedení, ale jejich střelec trefil tyč boleslavské branky. O dvě minuty později dvakrát nepřesně střílel boleslavský Kodera. Podobně se vedlo jeho spoluhráči Slezákovi. Ve 38. minutě po individuálním průniku Rollerovu střelu Lhoták vyrazil a k dorážce se těsně nedostal Juranka, takže z velké šance na vyrovnání nic nebylo. O necelých pět minut později po Koderově akci Holzer netrefil odkrytou táborskou bránu. V poslední poločasové minutě trestný kop Kodery táborský brankář Lhoták chytil.

Nedlouho po změně stran Táborští navýšili své vedení.
Ve 49. minutě po rozehrání pátého táborského rohu Hájek u vzdálenější tyče hlavou skóroval - 0:2.
Boleslavskou šanci v 60. minutě zmařil gólman Lhoták jistým chycením Albrechtovy hlavičky. O tři minuty později se proti táborskému brankáři neprosadil Kodera.
V 70. minutě Kodera přihrál do strany Albrechtovi, který střelou k přední tyči snížil na 1:2.
Jiskřičku boleslavské naděje na zvrácení nebo alespoň vyrovnání nepříznivého skóre však o pět minut později soupeř zadusil.
V 75. minutě se Táborští podruhé prosadili z rohového kopu, tentokrát již osmého v tomto utkání, když po jeho rozehrání přesnou hlavou z hranice malého vápna se trefil Lachout - 1:3.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Klepal - Knobloch, Kodera, Slezák, Roller (46. Lelek) - Uhlík (46. Soběslav), Janoušek, Zderadička - Juranka (58. Kaulfus), Jirků (70. Dagan), Holzer (58. Albrecht). Připravení ještě byli hráč Korbelář a brankář Škrdla.

Sestava FC Táborsko U17: Lhoták - Vavřinec, Hamr (80. Toula), Janda (80. Zahradník), Kášek - Zeman, Porubský (60. Voneš), Jaroslav Hájek, Jakub Hájek - Pánek (46. Molnár), Lupač (25. Lachout).

Góly: 70. Albrecht - 1. Hamr, 49. Hájek, 75. Lachout

ŽK: Pánek

Rozhodčí: Šebela - Adámek, Horák

Diváků: 45

Fanshop banner Fanshop banner