Na jihu Čech neskórovali a odjeli bez jediného bodu
Klub

Na jihu Čech neskórovali a odjeli bez jediného bodu

Redakce

V pátém kole celostátní ligy mladších dorostenců Boleslavští prohráli na jihu Čech se soupeřem, který je tím pádem o jeden bod přeskočil v průběžném pořadí. Boleslavští jsou nyní desátí a v nejbližším duelu hostí v sobotu 9. září poslední Jihlavu.

První poločas se v Českých Budějovicích odehrál bez gólů. Jihočeští fotbalisté však byli o poznání ofenzivně aktivnější, nebezpečnější a viditelně kvalitnější na míči. Boleslavští měli daleko ke svému standardnímu hernímu projevu a lacinými ztrátami nabídli protivníkovi dvě velké šance, při nichž byli Budějovičtí blízko skórování. Ovšem boleslavský brankář Škrdla oba pokusy zneškodnil a tak šli aktéři o přestávce do kabiny za nerozhodného bezgólového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili rozhodně lépe boleslavští dorostenci. Vynutili si slibné střelecké příležitosti, ale Kühnel, Eichler, Ivanytskyy a Ilco v nich neuspěli. Bohužel ani jedna boleslavská šance neskončila v soupeřově síti a tak přišel nemilosrdný trest.
V 75. minutě se Vlček odhodlal k zakončení českobudějovické akce a ranou ze střední vzdálenosti prostřelil brankáře Škrdlu - 1:0.
S blížícím se závěrem utkání Boleslavští hráli vabank ve snaze dorovnat jednogólovou ztrátu, ale ve čtvrté nastavené minutě Vančata zpečetil jihočeskou výhru - 2:0.

Sestava SK Dynamo České Budějovice U17: Volek - Kostka, Šimeček, Němeček - Šmrha, Markovec (71. Nikl), Vlček, Šturma (85. Bartizal), Kloud (58. Tušek), Malík (85. Bohar) - Šátava (58. Vančata).

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Škrdla - Ivanytskyy, Otta, Iltis (85. Honc) - Kosorič (60. Kocour), Klieštík (52.Václavík), Rittenauer (45. Ilco), Rössler, Fedečko - Kühnel, Černý (46. Eichler).

Góly: 75. Vlček, 90+4. Vančata

ŽK: Šimeček - Fedečko, Rittenauer, Václavík

Rozhodčí: Lepič - Trska, Cigáň

Diváků: 20

Fanshop banner Fanshop banner