Pro první prohru si dojeli na jih Čech
Klub

Pro první prohru si dojeli na jih Čech

Redakce

V pátém mistrovském utkání boleslavští nejstarší dorostenci poprvé prohráli a to výrazným třígólovým rozdílem. Klesli tak na čtvrté ze druhého místa, na které se vyšvihnul jejich přemožitel z Českých Budějovic. Nejbližším dorosteneckým duelem o ligové body je FK Mladá Boleslav U19 - FK Vysočina Jihlava U19 v sobotu 9. září od 10 hodin na hřišti mladoboleslavské fotbalové akademie.

Utkání na jihu Čech nezačalo pro Boleslavské dobře. Již ve 3. minutě po akci z levé strany a centru před boleslavskou branku se gólově prosadil jihočeský Jan Zíka - 1:0.
V 5. minutě boleslavskou standardku pokryl bez problémů gólman Valenta.
V 17. minutě Buryán vybojoval míč před šestnáctkou Dynama, obešel obránce a střelou zleva srovnal skóre - 1:1.
V dalších minutách se hrálo v tempu od vápna k vápnu bez výrazných brankových příležitostí až téměř do konce poločasu.
Ve 39. minutě z nenápadné budějovické akce Petr Zíka trefil zpoza šestnáctky růžek boleslavské branky - 2:1.

Ve druhé polovině utkání se Boleslavští snažili o vyrovnání. V 52. minutě po Kolářově centru Buryán hlavičkoval nad soupeřovu branku. V 57. minutě po spolupráci s Buryánem zakončil boleslavskou akci Gnip střelou, kterou gólman Valenta vytěsnil mimo konstrukci branky. Následnému rohovému kopu se Budějovičtí ubránili.
V 61. minutě budějovický útok středem hřiště Štindl završil střelou, která se od tyčky odrazila za záda boleslavského brankáře - 3:1.
Na dvougólovou ztrátu Boleslavští reagovali otevřením hry a zvýšenou snahou natlačit se do protivníkovy šestnáctky. Ve slibných zakončeních však byli Buryán, Marek i Lenner nepřesní.
V 89. minutě při posledním boleslavském rohovém kopu se do budějovické šestnáctky vydal i gólman Zaplatílek, ale soupeř se ubránil a navíc vyrazil do brejku, který střelou do opuštěné branky zakončil Tuguldur Gantogtokhem - 4:1.

„Proti Českým Budějovicím jsme sice podali herně velmi slušný výkon a v některých úsecích zápasu jsme byli lepším týmem, nicméně po zásluze si odvážíme první porážku sezóny. V poslední třetině hřiště jsme byli totiž hodně nepřesní, zbrklí a v koncovce neefektivní," zhodnotil prohru mladoboleslavský trenér Marek Maňas.

Protože kanonýři obou týmů, boleslavský Jan Buryán i budějovický Tuguldur Gantogtokhem, dali každý po jednom gólu, udržel si Jan Buryán dvougólový náskok v pořadí střelců celostátní ligy starších dorostenců: 7 - Jan Buryán (Mladá Boleslav), 5 - Tuguldur Gantogtokhem (České Budějovice), 4 - Daniel Baumgartner (Karviná), Marek Halda (Pardubice), Samuel Pikolon (Slavia Praha), Václav Zahradníček (Olomouc).

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Valenta - Štindl (82. Mikšl), Faltus, Malý, Eric Vida - Zevl, Jan Zíka, Loužecký - Gončarov (74. Němec), Tuguldur Gantogtokhem (90. Koudelka), Petr Zíka (82. Markovec).

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Zaplatílek - Bobek (66. Pastyřík), Zouhar, Pavlíček, Fiker - Výda (77. Monyč), Naďo (46. Gnip) - Vajgl (46. Lenner), Marek, Kolář - Buryán.

Góly: 3. Jan Zíka, 39. Petr Zíka, 61. Štindl, 89. Tuguldur Gantogtokhem - 17. Buryán

ŽK: Faltus, Loužecký, Jan Zíka, Mikšl - Výda, Gnip, Fiker

Rozhodčí: Trska - Lepič, Cigáň

Diváků: 100

Fanshop banner Fanshop banner