Po druhé výhře v sezóně si polepšili na šestou příčku
Klub

Po druhé výhře v sezóně si polepšili na šestou příčku

Redakce

V pátém mistrovském utkání Boleslavští získali zaslouženě tři body za druhou výhru v sezóně a posunuli se na šestou příčku šestnáctičlenné B skupiny ČFL. Nejbližší mistrovské utkání hrají v sobotu 9. září v severočeských Břízkách proti jabloneckému béčku a doma hostí v neděli 17. září od 10,15 hodin Kolín.

Vstup do utkání se vydařil mosteckým fotbalistům, kteří využili svoji první standardní situaci k otevření skóre.
Ve 2. minutě na trestný kop od postranní lajny vyskočil nejvýše uvnitř boleslavské šestnáctky Petržílka a hlavičkou z deseti metrů do levé vingle překonal brankáře Kořána - 0:1.
Nedlouho po vedoucím gólu si Mostečtí vynutili rohový kop, po jehož rozehrání Novotný neprostřelil houštinu bránících hráčů. Po Vaníčkově hlavičce v závěru boleslavské ofenzivní akce získali svůj první roh Boleslavští.
V 10. minutě po rohovém kopu se u vzdálenější tyče prosadil hlavičkou boleslavský stoper Rulc - 1:1.
Ve 13. minutě po Vaníčkově podražení Cibulkou trestný kop poslal faulovaný boleslavský hráč přes hráčskou zeď k levé tyči, odkud míč vyrazil vynikajícím zákrokem brankář Lichtenberg, který v Mostě hostuje z Mladé Boleslavi. Ve 14. minutě se Mostečtí ubránili druhému boleslavskému rohu.
V 18. minutě devatenáctiletý ofenzivní talent Kaulfus prokličkoval přes mosteckého beka i brankáře do pozice, z níž dal střelou k levé tyči odkryté soupeřovy branky vedoucí boleslavský gól - 2:1.
Boleslavští důsledným plněním defenzivních povinností zastavili dvě soupeřovy nebezpečné akce, nejprve Kodad ubránil Štefka a o chvíli později König zblokoval Matysiakovu ránu.
Ve 23. minutě Coňk si v souboji s Novotným počínal podle rozhodčího Hanouska nedovoleně a nařízený pokutový kop Vobecký proměnil ve vyrovnání na 2:2.
Na konci úvodní půlhodinky Boleslavští promarnili tři rohy v rozmezí tří minut a v následujícím průběhu naopak Mostečtí nevyužili tři trestňáky v rozpětí tří minut. Ve 37. minutě Štefkův centr Novotný hlavičkou usměrnil k levé tyči, ale Kořán reflexivním zákrokem boleslavskou branku uchránil. První poločas skončil nerozhodně.

Po změně stran se Boleslavští do soupeře zakousli a do deseti minut dvěma góly položili základ ke svému vítězství a tříbodovému zisku.
50. minutě po spolupráci s Vaníčkem převzal v plné rychlosti míč Kodad a prostřelil mosteckého brankáře Lichtenberga - 3:2.
Dvakrát (v 52. a v 54. min.) se do střelecké příležitosti neúspěšně dral boleslavský Vaníček.
V 55. minutě šestý boleslavský roh gólman Lichtenberg od mostecké branky odboxoval jen k Rulcovi, který míč vrátil obloukem do brankoviště, kde si nejdůrazněji počínal König a hlavou zvýšil na 4:2.
Ve zbývajícím průběhu druhého poločasu sice Mostečtí usilovali o dobytí boleslavské branky, ale neuspěli. Stupňovaným ofenzivním úsilím pouze k šesti rohům z prvního poločasu přidali dalších pět rohů ve druhém poločase, ale gól disciplinovaně bránící Boleslavi nedali ani jeden. V 71. minutě Jacobovičovu dělovku k pravé tyči z necelých dvaceti metrů jistě lapil Kořán. V 89. minutě promarnil šanci na zvýraznění boleslavského vedení Šoufek. Ani ve třech nastavených minutách se nic nezměnilo na dvougólovém vedení Boleslavi, která si připsala druhé vítězství v aktuální sezóně, naopak Most se musel smířit s první prohrou.
Boleslavští v pěti třetiligových duelech získali sedm bodů a nastříleli devět gólů, což je třetí nejvyšší počet (stejně daly Jablonec B a Brozany), vícekrát se do soupeřových branek trefily vedoucí Zápy (11) a druhé Velvary (15).

Sestava FK Mladá Boleslav B: Kořán - Rulc, Coňk, König - Kodad, Dohalský (81. Šoufek), Vostřel, Tichý (75. Tvrdý) - Kaulfus (69. Gregor), Howard (75. Peterka), Vaníček (81. Hradec). Připravený byl ještě brankář Valín.

Sestava FK Baník Most-Souš: Lichtenberg - Pátek, Novák, Cibulka, Petržílka - Štefko, Jacobovici (88. Skuhrovec), Vobecký, Radba, Matysiak (59. Rjaska) - Novotný (59. Krukowski).

Góly: 10. Rulc, 18, Kaulfus, 50. Kodad, 55. König - 2. Petržílka, 24. Vobecký (z pokutového kopu)

ŽK: Coňk, Tichý - Pátek, Cibulka

Rozhodčí: Hanousek - Bohata, Mrkáček

Diváci: 120

Fanshop banner Fanshop banner