Boleslavi se v Ostravě nedařilo a prohrála bez vstřeleného gólu
Klub

Boleslavi se v Ostravě nedařilo a prohrála bez vstřeleného gólu

Redakce

Ve fotbalově příznivém klimatu, polojasno a teplota lehce nad 20°C, boleslavským střelcům zvlhnul prach a podruhé v nové sezóně vyšli gólově zcela naprázdno. Byli kombinačně nejistí a nepřesní, slezský soupeř je předčil ofenzivní přímočarostí a střeleckou produktivitou.

První poločas se odehrával za ostravské převahy na boleslavské polovině hřiště, což dokládá poměr rohových kopů 6:2. Gól však nepadl ani jeden. Ostravské střelecké pokusy Riga, Kubaly a Ndefeho byly značně nepřesné, Frydrychova hlavička po třetím ostravském rohu ve 23. minutě i Ewertonova přízemní střela ve 44. minutě postrádaly razanci a boleslavský brankář Trmal si s nimi snadno poradil. Boleslavští, kteří měli velké problémy udržet míč po jeho zisku, provětrali soupeřovu defenzívu pouze dvakrát. Ve 32. minutě po spolupráci s Maškem minul ostravskou branku Suchomel a ve druhé nastavené minutě prvního dějství Yusuf tvrdou křížnou pumelicí přinutil ostravského brankáře Letáčka k efektnímu zákroku, při kterém míč vyrazil do strany.

Druhý poločas byl o poznání živější, než první, bohužel v boleslavský neprospěch.
Už ve 49. minutě Ostravští zužitkovali dobývání soupeřovy branky, jehož vyvrcholením byla Boulova přihrávka uvnitř boleslavské šestnáctky zcela volnému Ewertonovi a ten přesnou přízemní ranou prostřelil Trmala - 1:0.
V 53. minutě po rozehraném trestňáku od postranní lajny Kpozovu hlavičku sice Trmal neudržel u levé tyče před brankovou lajnou, ale rozhodčí viděli střelce v ofsajdu a ostravský gól neuznali. Boleslavští se v nejbližších minutách po inkasovaném gólu vzepjali k ofenzivní aktivitě. V 56. minutě po Yusufově prodloužení autového vhazování Kostka ranou bez přípravy nastřelil pravou tyč ostravské branky. O dvě minuty později po Marečkově přihrávce se vřítil do vápna Solomon a jeho přízemní centr Letáček nezachytil, před opuštěnou brankou jej však zastoupil Ewerton a míč rázně odkopnul.
V 59. minutě se Ostravští prodrali středem boleslavské defenzívy, které utekl Tanko a když se vyhnul vyběhnuvšímu Trmalovi, zvýšil snadno vedení Baníku - 2:0.
Boleslavští nadále marně hledali recept na přehrání soupeře. Yusuf z dvaceti metrů těsně přestřelil. Sérii rohů rozehrávaných Ladrou snadno z výšky stáhnul brankář Letáček. Ostravské ataky byly o poznání nebezpečnější. V 76. minutě po Kpozově centru Almásiho volej výtečným zákrokem lapil Trmal. V 79. minutě Solomonovo zakončení Letáček vytlačil nad břevno. V 82. minutě po jedenáctém ostravském rohu se k zakončení dostal čerstvý Šín a jeho ránu z necelých deseti metrů Trmal zneškodnil. V 86. minutě po Kpozově centru Almási hlavičkoval z malého vápna těsně nad boleslavskou branku. Ve třech nastavených minutách kopal Jawo tři rohy, po prvním z nich Poulolo hlavičkoval nebezpečně pod břevno, odkud míč Letáček vytlačil mimo brankovou konstrukci.

Před oběma inkasovanými góly měli bránící boleslavští hráči smůlu v osobních soubojích, kdy se míče odrážely v jejich neprospěch. „Nechci se na nic vymlouvat, prostě jsme dvakrát zaspali. Potom jsme potřebovali kontaktní gól, který bohužel nepřišel, v opačném případě by nejspíš Baník hodně znervózněl, ale bohužel nám nebylo přáno," povzdechl si mladoboleslavský trenér Marek Kulič. „Šli jsme do zápasu s taktikou, která nám v prvním poločase vycházela. Po prvním inkasovaném gólu jsme měli šanci na vyrovnání, ale byla z toho jenom tyčka. Druhým gólem se Baník uklidnil a my už se nedokázali prosadit," uvedl bezprostředně po prohraném zápase jeden ze stoperů Marek Suchý.

Sestava FC Baník Ostrava: Letáček - Ndefe (78. Juroška), Frydrych (36. Lischka), Pojezný - Buchta, Boula, Rigo, Kpozo - Kubala (74. Šín), Tanko (74. Almási), Ewerton.

Sestava FK Mladá Boleslav: Trmal - Kadlec (80. Fulnek), Suchý, Karafiát, Suchomel - Matějovský (64. Ladra), Poulolo - Kostka, Mareček (80. Vojta), Mašek (55. Solomon) - Yusuf (64. Jawo). Připraveni ještě byli hráči Šimek, Král, Kubista a brankář Šeda.

Góly: 49. Ewerton, 59. Tanko

ŽK: Buchta - Jawo

Rozhodčí: Berka - Paták, Vlček

Fanshop banner Fanshop banner