Prohra po lacino inkasovaných gólech
Klub

Prohra po lacino inkasovaných gólech

Redakce

Ve dvacetičlenné české lize starších dorostenců jsou boleslavští osmnáctiletí jedni ze tří družstev bez výhry, z pěti mistrovských utkání získali pouze dva body za dvě remízy a jsou na předposledním místě. Boleslavští mají v nejbližším zhuštěném programu dvě domácí utkání, již ve středu 30. srpna v předehrávaném 17. kole pražskou Spartou a v neděli 3. září v 5. kole Táborsko.

První poločas na kladenském stadionu Františka Kloze boleslavští dorostenci prohráli. Sice ve 12. minutě po dobře sehraném signálu Stanislav Bejda skóroval, ale hlavní rozhodčí Švagr nepochopitelně gól neuznal pro údajný útočný faul.
V 15. minutě při jednoduchém centru z pravé strany zaváhal vybíhající brankář Křáp a míč pouze protečoval na hlavu kladenského Janegy, který naprosto jednoduše vstřelil lacinou branku na 1:0.
Ve 30. minutě při jednoduché střele ze střední vzdálenosti do středu branky opět zaváhal brankář Křáp, kterému míč proklouznul mezi prsty do branky - 2:0.
Ve čtvrthodince před pauzou přeci jenom Boleslavští předvedli něco ze svého ofenzivního repertoáru. Ve 31. minutě po centru z levé strany Horák ve velké šanci pouze nastřelil kladenského brankáře Vajshajtla, který však o pět minut později poprvé kapituloval.
Ve 36. minutě tečovaná Vitákova střela obloučkem zapadla do kladenské branky - 2:1.
První dějství skončilo pro boleslavské dorostence jen minimální ztrátou.

Druhý poločas začali Boleslavští se sympatickým úsilím změnit nepříznivý vývoj, ale když se v 52. minutě po spolupráci s Vostřelem dostával do velké šance Vokoun, tak jej rozhodčí zastavili přísným odmáváním a odpískáním ofsajdu. V 62. minutě se Kladenští dostali poprvé ve druhém poločasu na boleslavskou polovinu hřiště přičiněním rozhodčího Švagra, jenž ve středu pole přehlédl útočný faul a následně otočil jasný odkop od branky ve prospěch Kladna, kterému tak daroval rohový kop.
V 63. minutě po rozehrání rohu nedůraz a malou koncentraci boleslavských hráčů potrestal Janega svojí druhou trefou v tomto utkání - 3:1.
Boleslavští se nevzdávali a za deset minut se dotáhli opět na rozdíl jediného gólu.
V 74. minutě po Ulrichově přihrávce za soupeřovu obranu Vokoun hlavou přehodil vybíhajícího brankáře Vajshajtla - 3:2.
Blízko vytouženého vyrovnání byl deset minut před koncem Stanislav Bejda, ale trestným kopem z necelých dvaceti metrů jen o kousek minul pravou tyč kladenské branky.
V 85. minutě po kladenském rohovém kopu se na zadní tyči prosadil nehlídaný Došek - 4:2.

„Opět jsme dostali hodně branek. Dvě výrazné individuální chyby a dvě standardní situace soupeři stačily k poklidnému vítězství. Nejvíce mě mrzí, že jsme soupeře nepřehráli fotbalově, ani individuálně," posteskl si trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav U18: Křáp (46. Studničný) - A, Bejda, Ulrich, Keller - Horák (65. Nguyen), Viták (46. Vostřel), Černý, Vokoun - Kaiser (46. Beneš), S. Bejda, Souček (65. Tichý).

Sestava SK Kladno: Vajshajtl - Fajka, Liška, Došek, Kalina - Zoubek, Hoffmann, Hanuščík (86. Měchura), Novák - Janega, Rous (90. Mucha).

Góly: 15. a 63. Janega, 30. Kalina, 82. Došek - 37. Viták, 74. Vokoun

ŽK: Došek, Novák - A. Bejda, Keller, Vokoun

Rozhodčí: Švagr - Asník, Stádník

Diváků: 50

Fanshop banner Fanshop banner